Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Σταύρος Βρέντζος

Δημοσιεύτηκε

στις



Εδωσε μάχη τους τελευταίους μήνες να κρατηθεί στη ζωή. Αλλά δεν τα κατάφερε. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Βρέντζος έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο γιατρός και πρώην βουλευτής ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που ξεχώριζαν. Για το ήθος και το θάρρος του- πήγε κόντρα σε πολλά και πολλούς ακόμη και σε δύσκολες εποχές. Οπως τη δικτατορία όπου πέρασε πολλά παρότι προσπάθησαν ορισμένοι να τον συκοφαντήσουν.

Είχε γεννηθεί στη Γέννα Μονοφατσίου, αλλά καταγόταν από μεγάλη ανωγειανή οικογένεια και ήταν παντρεμένος με τη γιατρό Χριστίνα Γιαννακοπούλου.

Η πορεία του

Ο Στ.Βρέντζος μεγάλωσε ως μέλος μίας φτωχής κτηνοτροφικής οικογένειας , αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει. Έγινε στρατιωτικός γιατρός και το διάστημα της χούντας υπέφερε για τις πεποιθήσεις του. Μάλιστα ο ίδιος πήγε κόντρα στο κοινωνικό και οικογενειακό ρεύμα στηρίζοντας πάντα τη δημοκρατική παράταξη.

Κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για μία τετραετία -επί Σημίτη- αλλά πληγώθηκε πολύ όταν κάποιοι τον κατηγόρησαν για την εποχή εκείνη της επταετίας.

Ο ίδιος αντέδρασε με μηνύσεις τις οποίες κέρδισε στα δικαστήρια.

«Η απάντησή μου είναι μία και ξεκάθαρη. Οι καταγγελίες τους είναι εντελώς ψεύτικες. Ο Σταύρος Βρέντζος υπέφερε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη Χούντα. Την πολέμησε με κάθε μέσο, με κάθε ευκαιρία και δεν υπήρξε ποτέ όργανό της» είχε δηλώσει τότε.

Είχε ομολογήσει ότι αυτή η ιστορία του στοίχισε πολύ. Τόνισε νιώθει βαθιά προσβολή, καθώς συκοφαντείται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις για τον ίδιο και την παράταξή του, ακριβώς την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. «Νιώθω βαθιά προσβολή, γιατί με κατηγορούν σήμερα άνθρωποι που εδώ και 30 χρόνια δεν τόλμησαν έστω και μια φορά να με κατηγορήσουν δημόσια»  είχε πει τότε.

Πηγή:cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap