Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Πεντάστερο ξενοδοχείο δίνει μπόνους στους εργαζόμενους αν τους βρουν… υπαλλήλους

Δημοσιεύτηκε

στις

Κεντρική φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
182 Shares

Ο χρόνος για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν μετρά αντίστροφα και οι ξενοδόχοι των Χανίων και γενικότερα τα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ξεκινήσει το κυνήγι ανεύρεσης προσωπικού.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ξενοδόχοι στα Χανιά δίνουν μπόνους στους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους, σε περίπτωση που τους βρουν νέους. Μέσα από αυτό το γεγονός, αποτυπώνεται η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά, σχετικά με την ανεύρεση υπαλλήλων στον τουριστικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Νομό Χανίων, δίνει «μπόνους σύστασης» (με προϋποθέσεις φυσικά) 80 ευρώ για κάθε νέο εργαζόμενο που προτείνεται και τελικά προσλαμβάνεται και μένει στο πόστο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Σε επικοινωνία που είχε το zarpanews.gr, με τον πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, Μανώλη Μπαμιάκη, επιβεβαιώθηκε η έλλειψη υπαλλήλων στον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, ο κ. Μπαμπιάκης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας, πολλοί ήταν εκείνοι που άλλαξαν επάγγελμα.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως το 2020 έφυγαν και πολλοί αλλοδαποί από τη χώρα, για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

«Οι ξενοδόχοι περιμένουν φέτος ότι η τουριστική περίοδος θα πάει πολύ καλά και ότι θα ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου και μετά, συνεπώς αναζητούν συνεχώς εργαζόμενους. Υπάρχει έλλειμμα προσωπικού. Πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι με ταμείο ανεργίας 3 μήνες και 5 μήνες δουλειά; Πρέπει το ταμείο ανεργίας να αλλάξει και να δίνεται για περισσότερους μήνες. Επειδή πλέον υπάρχουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γίνονται γνωστά τα όσα συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι τα βλέπουν και έτσι δεν πηγαίνουν για δουλειά εάν κάτι δεν τους αρέσει.»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap