Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν την μέγιστη ηλικία του ανθρώπου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ολλανδοί ερευνητές ανακάλυψαν τη μέγιστη ηλικία για την ανθρώπινη διάρκεια ζωής, παρά το αυξημένο προσδόκιμο λόγω καλύτερης διατροφής, καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, και καλύτερης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Παίρνοντας δεδομένα από 75.000 Ολλανδούς των οποίων καταγράφηκε η ακριβής ηλικία την ώρα του θανάτου τους, στατιστικολόγοι στα πανεπιστήμια Erasmus του Tilburg και του Rotterdam βρήκαν ότι η ακριβής μέγιστη διάρκεια ζωής για τις γυναίκες είναι 115,7 έτη.

Για τους άνδρες ήταν ελαφρώς χαμηλότερη, στα 114,1 έτη, στα δείγματα που λήφθηκαν από τα δεδομένα που καλύπτουν τα τελευταία 30 χρόνια, όπως ανέφερε ο καθηγητής Τζον Άινμαλ, ένας από τους τρεις επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα.

«Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά οι γηραιότεροι ανάμεσά μας δεν γέρασαν περισσότερο κατά τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο κ. Άινμαλ στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Σίγουρα υπάρχει κάποιου είδους φραγμός εδώ. Βεβαίως ο μέσος όρος το προσδόκιμου ζωής έχει αυξηθεί», είπε, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν τα 95 χρόνια ηλικίας στην Ολλανδία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

«Παρ’ όλα αυτά, το μέγιστο όριο καθ’ εαυτό δεν έχει διαφοροποιηθεί», είπε.

Τα ολλανδικά ευρήματα έρχονται υπό το φως ευρημάτων επιστημόνων στις ΗΠΑ, που βρήκαν παρόμοιο ανώτατο όριο πέρσι, αλλά δήλωσαν ότι οι εξαιρετικά μακροβιότεροι δεν γηράσκουν όσο προηγουμένως.

Ο κ. Άινμαλ και οι ερευνητές του αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα αυτά, λέγοντας ότι τα συμπεράσματά τους εξήχθησαν με τη χρήση στατιστικής μεθόδου με την ονομασία «Θεωρία Ακραίων Τιμών», που έδειχνε σχεδόν μηδενική διακύμανση στο μέγιστο όριο διάρκειας ζωής.

Ωστόσο, ο κ. Άινμαλ σημείωσε ότι υπήρχαν και άτομα που αποτελούσαν την εξαίρεση του κανόνα, όπως η Γαλλίδα Ζαν Καλμέν, η οποία απεβίωσε στην ηλικία των 112 ετών και 164 ημερών. Η Καλμέν παραμένει η επιβεβαιωμένα μακροβιότερη γυναίκα μέχρι σήμερα.

Η Θεωρία Ακραίων Τιμών είναι ένα είδος στατιστικής που μετρά δεδομένα και απαντά σε ερωτήματα στα άκρα συμβάντων, όπως διάρκεια ζωής και καταστροφές.

Ο κ. Άινμαλ ανέφερε ότι τα ευρήματα της ομάδας του θα κατατεθούν για δημοσίευση σε σχετικό περιοδικό σύντομα.

 

 

Πηγή: newmoney

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap