Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Θαυμάσια νέα (και) για την Κρήτη! Καραντίνα τέλος για τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Χωρίς καραντίνα θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τζόνσον το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά το ελευθέρας από την καραντίνα δίνεται σε 100 χώρες για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τους – ανάμεσα τους Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία.

Όπως διευκρινίστηκε, μάλιστα, τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν με τους γονείς τους παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι από τις 19 Ιουλίου οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες οι προϋποθέσεις είναι ίδιες και για τις «πράσινες» και για τις «πορτοκαλί» χώρες» συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.

Οι τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού κατά την επιστροφή τους αλλά και μοριακό τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.

Τεστ θα πρέπει να γίνονται και σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Τα νέα έγιναν δεκτά με ανακούφιση από τις αεροπορικές εταιρείες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways Σον Ντόιλ να δηλώνει ότι «είμαστε χαρούμε ότι επικράτησε η κοινή λογική που λειτουργεί ήδη για τόσες άλλες χώρες».

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap