Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμα έδινε φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο!

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκόμα εμβόλιο
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
1.3K Shares

Περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι σε μια πόλη στη βόρεια Γερμανία, που πίστευαν ότι είχαν εμβολιαστεί, μπορεί να έχουν μείνει χωρίς προστασία έναντι της Covid-19 καθώς μια νοσοκόμα φέρεται να τους έδωσε φυσιολογικό ορό αντί για πραγματικό εμβόλιο.

Χιλιάδες άνθρωποι στη μικρή πόλη Σχόρτενς στη βόρεια Γερμανία μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδικασία εμβολιασμού, λίγους μήνες αφότου υποτίθεται ότι είχαν ανοσοποιηθεί κατά του Covid-19, οι τοπικές αρχές αποκάλυψαν μετά από έρευνα για αυτό που θεωρήθηκε μικρό ζήτημα συγκάλυψης αλλά εξελίχθηκε σε μεγάλο σκάνδαλο στο θέμα του εμβολιασμού.

«Συνολικά 8.557 άνθρωποι ενδέχεται να μην έχουν λάβει προστασία εμβολίου εν μέρει ή πλήρως», δήλωσε ο Σβεν Αμπρόσι, επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Φρίσλαντ, όπου βρίσκεται η πόλη. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν τώρα να επικοινωνήσουν με όλους τους δυνητικά πληγέντες και έχουν δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή για όσους είναι πρόθυμοι να ξεκαθαρίσουν την κατάστασή, ανέφεραν τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ του συνόλου των ατόμων, περιλαμβάνονται ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, οι οποίοι έκαναν τα υποτιθέμενα εμβόλια μεταξύ 5 Μαρτίου και 20 Απριλίου σε ένα τοπικό κέντρο εμβολιασμού της Φρισλαντ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έλαβαν ποτέ το εμβόλιο αλλά πιθανότατα εγχύθηκαν με ένα απλό αλατούχο διάλυμα.

«Έχουμε βάσιμες υποψίες κινδύνου», δήλωσε ο Πήτερ Μπίρ αναπληρωτής επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Το περιστατικό δεν φαίνεται να είναι ένα απλό λάθος. Τελικά καταλήγει το θέμα σε μία μόνο γυναίκα, μια πρώην υπάλληλο του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που είχε αναλάβει να ετοιμάσει τις σύριγγες με τα εμβόλια Covid-19.

Η βασική ύποπτος

Μια γυναίκα που εργαζόταν στο κέντρο εμβολιασμού από τις αρχές του 2021 ομολόγησε στον συνάδελφό της στα τέλη Απριλίου ότι γέμισε έξι σύριγγες με φυσιολογικό ορό, αφού φέρεται να έπεσε και έσπασε μια αμπούλα με ένα εμβόλιο Pfizer και υποτίθεται ότι προσπάθησε να καλύψει την απώλεια.

Σύντομα έγινε σαφές ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι επηρεάστηκαν από ό, τι πιστεύαμε. Τον Μάιο, ο επιβεβαιωμένος αριθμός εκείνων που δεν έλαβαν το κατάλληλο εμβόλιο αυξήθηκε από έξι σε 22. Σύμφωνα με τον Μπίρ, η αστυνομία έλαβε επίσης κάποια στοιχεία που υποδεικνύουν περαιτέρω περιπτώσεις κατά την ανάκριση μαρτύρων τον Ιούνιο. Συνολικά 9.673 άτομα έλαβαν εμβόλια μεταξύ 5 Μαρτίου και 20 Απριλίου, αν και δεν είναι απαραίτητο ότι επηρεάστηκαν όλοι.

Τώρα η αστυνομία πιστεύει ότι το όλο περιστατικό μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εν λόγω νοσοκόμα μοιράστηκε δημοσιεύσεις που επέκριναν τα εμβόλια και τα μέτρα της Γερμανικής κυβέρνησης που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις 21 Απριλίου.

Η γυναίκα μοιράστηκε επίσης πληροφορίες «επικριτικές» για την πανδημία Covid-19 σε διάφορες συνομιλίες, επιβεβαίωσε ο Μπίρ προσθέτοντας ότι είναι «όλα όσα έχουμε βρει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της έρευνας». Τώρα, ένας ειδικός αστυνομικός επίτροπος για εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα έχει αναλάβει την έρευνα. Η νοσοκόμα παραμένει σιωπηλή για τις νέες κατηγορίες, σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γερμανία δεν είναι το μόνο έθνος που είδε τέτοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού. Στη γειτονική Γαλλία, περίπου 140 άτομα που προσήλθαν στο κέντρο εμβολιασμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Reims στην πόλη Epernay, 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, έλαβαν ενέσεις φυσιολογικού ορού αντί για πραγματικά εμβόλια. Το περιστατικό που συνέβη τον Απρίλιο ήταν αποτέλεσμα μιας ανεξήγητης γκάφας από Γάλλους γιατρούς.

νοσοκόμα εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap