Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Νέο κινέζικο εμβόλιο μπαίνει στη μάχη κατά του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε

στις

pfizer
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα για επείγουσα χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 της κινεζικής εταιρείας Sinovac, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ σε ένα δελτίο τύπου.

Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού του ΠΟΥ συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα, ανάμεσά τους, 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, ο γ.γ. του Οργανισμού Τέντρος Γκεμπρεγεσούς δήλωσε ότι το εμβόλιο κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ η ευκολία στην αποθήκευσή του θεωρείται ακόμη ένα πλεονέκτημα.

Αυτή η έγκριση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την έγκριση του επίσης κινεζικού Sinopharm.  

Με την απόφαση αυτή το δεύτερο κινεζικό εμβόλιο το οποίο χρησιμοποιείτε ήδη σε 45 χώρες θα γίνει το έκτο κατά σειρά εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο χορηγείται άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα κλινικά στοιχεία, το εμβόλιο παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα που κυμαίνεται από 50 έως 91%, ενώ με βάση τα ίδια στοιχεία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους θανάτους κατά 100% αλλά και τις νοσηλείες λόγω σοβαρών συμπτωμάτων κατά 77,9%.

Εν τω μεταξύ, και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεχίζει να εξετάζει με την διαδικασία της κυλιόμενης επισκόπησης την χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια της γερμανικής CureVac, της κινέζικης Sinovac, της αμερικανικής Novavax για τα οποία αναμένεται να αποφανθεί εντός του Ιουνίου, ενώ το ρωσικό Sputnik V, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να εγκριθεί στο διάστημα που προσδιορίζεται από τα μέσα Ιουλίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Νέα εμβόλια στα σκαριά

Παράλληλα εισήλθε στην Φάση 3 των δοκιμών το εμβόλιο της Sanofi και GlaxoSmithKline. Πρόκειται για ένα απενεργοποιημένο εμβόλιο με γενετικά τροποποιημένο αντιγόνο με βακουλοϊούς και ανοσοενισχυτικό. Οι εταιρείες θα διεξάγουν κλινικές δοκιμές σε 35.000 ενήλικες εθελοντές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Ταυτόχρονα, θα διερευνηθεί εάν το εμβόλιο είναι και κατάλληλο ως εμβόλιο ενισχυτής (Buster), με το οποίο τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί θα προστατεύονται καλύτερα από τις μεταλλάξεις των ιών, με τις εταιρείες στοχεύουν στην έγκριση του εμβολίου έως το τέλος του έτους.

Προχωρούν οι έρευνες για φάρμακα

Την ίδια στιγμή, η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis και ο συνεργάτης της Molecular Partners ξεκινούν κλινικές δοκιμές του πειραματικού τους φαρμάκου Covid-19 Ensovibep. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου θα εξετάσει σε μια μελέτη φάσης 2 με 400 ασθενείς.

Ο στόχος της θεραπείας είναι να αποφευχθεί η επιδείνωση της νόσου και η νοσηλεία σε πρώιμο στάδιο της μόλυνσης. Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα τον Αύγουστο. Μετά από αυτό, σχεδιάζεται μια μελέτη φάσης 3 με επιπλέον 1700 ασθενείς, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

Πηγή: efsyn.gr / cnn.gr

pfizer
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap