Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Ραγκούση: Κινητό πολίτη μολύνθηκε με Predator μέσω sms για εμβόλιο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολίτης που ανέμενε sms για τον εμβολιασμό του επιμολύνθηκε από sms του λογισμικού παρακολούθησης Ρredator. Την καταγγελία αυτή έκανε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απαιτώντας απαντήσεις στην Βουλή από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με predator δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr”. Εξήγησε πως ο συγκεκριμένος πολίτης “αντί να πάρει το κανονικό sms για το ραντεβού του εμβολιασμού πήρε sms με predator”.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε το ερώτημα του “πως γνώριζαν οι χειριστές το predator το αυστηρό προσωπικό δεδομένο του πολίτη” τονίζοντας πως “ο πολίτης πάτησε το link και επιμολύνθηκε. Με βάση αυτά απαίτησε “να έρθει ο κ. Πιερακκάκης να δώσει εξηγήσεις αναρωτώμενος αν «υπάρχει ενιαίο κέντρο με το Predator” και την βάση δεδομένων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για “ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω του gov.gr και τις άλλες πλατφόρμες με το παράνομο σύστημα και τους εγκεφάλους του Predator”.

Πηγή: news247

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ