Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Αγανάκτηση για την πρωτιά της εγγονής του Μουσολίνι στις εκλογές της Ρώμης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρακέλε Μουσολίνι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρακέλε Μουσολίνι, εγγονή του δικτάτορα Μουσολίνι, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της Ρώμης: Την 47χρονη πολιτικό ψήφισαν 8.200 κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας, αποτέλεσμα που πυροδότησε αγανάκτηση σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε άλλες χώρες».

«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες, μάλιστα μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε», δηλώνει η Μουσολίνι στην «Repubblica».

Πρόκειται για τη δεύτερη θητεία της Μουσολίνι στο δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης.

Σε ό,τι αφορά τον φασισμό, η Μουσολίνι αποφεύγει να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη, διότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστον ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της La Repubblica απαντά ότι «δεν έχει προβεί ποτέ στη ζωή της σε φασιστικό χαιρετισμό».

Δεν είναι η πρώτη απόγονος του δικτάτορα που κατεβαίνει στην πολιτική, αφού η εξαδέλφη της Ρακέλε, Αλεσάντρα Μουσολίνι, η οποία είναι και ανιψιά της διάσημης ηθοποιού Σοφία Λόρεν, διετέλεσε μέλος της Βουλής, της Γερουσίας και ευρωβουλευτής.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις στην Ιταλία, Μιλάνο, Ρώμη, Τορίνο και Νάπολη, είχαν δημοτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα. Επαναληπτικός γύρος γίνεται σε περίπτωση που κανένα κόμμα ή υποψήφιος δεν συγκεντρώσει 50% των ψήφων.

Ο Δήμος Ρώμης θα κριθεί στον τον δεύτερο γύρο ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και στην Ακροδεξιά.

Ρακέλε Μουσολίνι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap