κοροναϊός

«Έως τρεις μήνες θα διαρκέσει η επιδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα»

Shares

Στη διάρκεια αλλά και τα χαρακτηριστικά της πανδημίας του κοροναϊού εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (8/4) ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega εξήγησε πως βάσει των δεδομένων της Κίνας «η επιδημική καμπύλη διαρκεί μερικούς μήνες. Στην Ελλάδα επιπεδώθηκε με τα μέτρα που πήραμε. Όμως αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο», προσδιορίζοντας το διάστημα αυτό από 2,5 έως και τρεις μήνες.

«Από 15 Μαΐου και έως το τέλος του μήνα, ελπίζουμε η επιδημική καμπύλη να είναι στην μέγιστη κατωφέρειά της» τόνισε επισημαίνοντας πως ακόμα δεν είναι γνωστό πως θα συμπεριφερθεί η επιδημία στην Ελλάδα.

«Ένα μικρό θαύμα πέτυχε η Ελλάδα μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Καλό είναι να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο ενδεχόμενο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα, πρότεινε, να δουν οι ιθύνοντες πώς θα λειτουργήσει αυτό στις άλλες χώρες, σε πρώτη φάση.

Αναφέρθηκε επίσης και στο αν θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία λέγοντας:

«Η πρώτη επιβράδυνση της καμπύλης και του επιδημικού κύματος συνέβη απ’ όταν έκλεισαν τα σχολεία και έπειτα. Εάν η χρονική χρονιά πηγαίνει καλά με τα εξ αποστάσεως μαθήματα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία».

 

Shares

1 comment

  1. Pingback: Η απίστευτη Ελληνίδα γιαγιά που ΔΕΝ «μασάει» από κορονοϊό! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *