ενδοοικογενειακή βία

Τρεις Χανιώτισσες λένε βροντερό «ΟΧΙ» στην ενδοοικογενειακή βία | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Τρεις ευαισθητοποιημένες γυναίκες από τα Χανιά, η Ιωάννα Ροζάκη, η Άννα Γιουρμετάκη και η Κατερίνα Λαμπαθάκη, δημιούργησαν και δημοσίευσαν ένα συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το οποίο επιχειρούν να καυτηριάσουν το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και να δώσουν κίνητρο στις γυναίκες που κακοποιούνται ώστε να εξωτερικεύσουν το πρόβλημά τους.

 

Η ανακοίνωσή τους:

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται! Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση! Συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζεις! Τα στοιχεία, σοκάρουν!

Συνολικά 5.088 Γυναίκες τηλεφώνησαν και ζήτησαν βοήθεια! Το 62%… Ήταν ΜΗΤΕΡΕΣ! Μόνο οι 286 γυναίκες πήραν την απόφαση να φιλοξενηθούν στους Ξενώνες! Μιλα τώρα, Φύγε τώρα! Γραμμή SOS 15900!

👉Αν γνωρίζεις κάποιον που είναι θύμα εκφοβισμού, μην φοβηθείς να το πεις σε ένα γονέα, φίλο, δάσκαλο, αστυνομικό, ή κάποιον άλλο που εμπιστεύεσαι.

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο.

Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: sos15900@isotita.gr

https://www.facebook.com/100405328081607/videos/2141296686166810/?t=0

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *