Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: «Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε 8.400 θανάτους» | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
1 Share

«Είμαι σήμερα εκτάκτως κοντά σας για τα αποτελέσματα των εμβολιασμών» είπε ξεκινώντας την έκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Όπως προκύπτει από τη μελέτη τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα στη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες. Μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες και το μεγαλύτερο όφελος υπάρχει για τους ηλικιωμένους. Υπολογίζεται ότι με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, θα είχαμε 8.400 παραπάνω νεκρούς ενώ έχουμε αποφύγει και περίπου 5.560 νοσηλειες στις ΜΕΘ» επισήμανε καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης που θα παρουσιάσουμε σήμερα τα έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την κυβέρνηση, την Επιτροπή Εμβολιασμών και με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων» ανέφερε ο καθηγητής και εξήγησε ότι η μελέτη έγινε για δύο λόγους: για να έχει η χώρα τα δικά της δεδομένα για τους εμβολιασμούς και για να διευκρινιστούν τυχόν παρερμηνείες.

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει» σημείωσε ο καθηγητής.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τις 11 Οκτωβρίου σε σοβαρά νοσούντες.

Δείτε τις ανακοινώσεις Τσιόδρα:

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap