Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Δεκάδες οι «μαϊμού» εμβολιασμοί – Πώς λειτουργούσε η απάτη

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
59 Shares

Πολίτες που δεν είχαν βρεθεί καν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά έπαιρναν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας «Αλήθεια». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν από υπάλληλο που βεβαίωνε στο σύστημα, τον εμβολιασμό πολιτών που δεν είχαν βρεθεί ποτέ εκεί.

Η «τρύπα» στο σχέδιο ήταν πως τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. Έπειτα από έρευνα έχουν ήδη αποκαλυφθεί 47 τέτοιες περιπτώσεις μόνο για τον Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ. Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Πώς λειτουργούσε το «κόλπο»

Η υπάλληλος φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και να μπαίνει παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της. Υποψίες κίνησε αρχικά το γεγονός πως η υπάλληλος βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Η πλειοψηφία των εικονικά εμβολιασμένων φέρεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κοινή καταγωγή με την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται, όπως αναφέρει το dikaiologitika.

Αυτό που διερευνάται είναι οι εικονικά εμβολιασμένοι είναι αντιεμβολιαστές που ήθελαν να κερδίσουν έτσι τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά και τα κίνητρα της υπαλλήλου, αν δηλαδή προσέφερε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με… αντίτιμο.

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap