Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσολόγγι: Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκαν δεκάδες φλαμίνγκο | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

flam.jpg
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες φλαμίνγκο νεκρά στο δρόμο της Τουρλίδας, δίπλα από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες με τα δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στις όχθες τις λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Δεκάδες φλαμίνγκο να κείτονται νεκρά στο δρόμο της Τουρλίδας, δίπλα από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

Τα πανέμορφα πτηνά που βρίσκονται στην περιοχή πέταξαν προς τα καλώδια ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο! «Στη συγκεκριμένη περιοχή, χτες το πρωί υπήρχαν πάνω από 1000 φλαμίνγκο, για κάποιο λόγο κατά τις 5 παρά το απόγευμα σηκωθήκαν όλα μαζί και πάνω στο συνωστισμό κάποια έπεσαν πάνω στα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ», είπε ο Νικόλαος Νούλας, συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου, και χιλιάδες φλαμίνγκο ζουν όλο το χρόνο στην περιοχή. «O ανθρώπινος παράγοντας φταίει από τη στιγμή που μέσα σε ένα εθνικό πάρκο περνάνε καλώδια τα οποία δεν είναι καλυμμένα ή η υπογειωποίηση καλωδίων που είναι απαραίτητη», συμπλήρωσε ο κος Νούλας.

Τη δεδομένη χρονική συγκυρία εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του δρόμου της Τουρλίδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η υπογειοποίηση των καλωδίων για την προστασία των πτηνών, παρόλα αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. «Αυτή τη βδομάδα είχαμε και πάλι περιστατικά με άλλα είδη πουλιών, με ένα πελεκάνο, με ένα λευκό πελαργό, να φανταστείτε το πρόβλημα δεν είναι μόνο εδώ είναι σε όλο το εθνικό πάρκο», είπε ο Νικόλαος Νούλας.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ