Βρειτε μας στα Social Media

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου και καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να τιμήσει τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι συμβάλλουν ενεργά στην υγεία του κοινωνικού συνόλου. Η προσφορά αίματος είναι ο τρόπος να σώσουμε ζωές, αφιερώνοντας απλώς δέκα λεπτά από τη δική μας. Για το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Ένα πραγματικό δώρο αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, το ύψιστο δώρο για τη ζωή. 

Είναι γνωστό πως η έννοια της προσφοράς έχει ιδιαίτερη αξία για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη. Εκτός της βασικής απόδειξης ευαισθητοποίησης και βαθιάς αγάπης για τον άνθρωπο, που δεν είναι άλλη από την προσφορά προϊόντων που υπερέχουν ποιοτικά, ουσιαστική είναι και η κοινωνική ευθύνη και η συμμετοχή στα δρώμενα της ζωής. Πυλώνες που η εταιρεία έχει στηρίξει τη φιλοσοφία της. 

Με μότο «όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», για ακόμα μια χρονιά το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος αποδεικνύει πως γνωρίζει καλά ότι το αίμα είναι αγαθό που δεν πωλείται, αλλά χαρίζεται. Ένα αγαθό σε ανεπάρκεια, διαφορετικό από κάθε άλλο. Ο μόνος παραγωγός του είναι ο ανθρώπινος οργανισμός και αποκλειστικά και μόνο η ανθρώπινη ευαισθησία μπορεί να το προσφέρει σε επάρκεια. 

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της και κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στον ίδιο τον άνθρωπο. 

Γνωρίζοντας πως «το αίμα σώζει ζωές» και με τη γνωστή ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και προσέγγισή του, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς, όπως κάνει εδώ και 14 χρόνια, στηρίζοντας με συνέπεια την εθελοντική αιμοδοσία, με την ίδια την ηγετική ομάδα της εταιρείας, τους ιδιοκτήτες της, Π.Σεπετά και Ε.Θεοχάρη να είναι εθελοντές αιμοδότες από την πρώτη στιγμή, παρακινώντας και τελικά εμπνέοντας όλη την εταιρεία να προσφέρει αίμα, ως μια ένδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Από τον Ιανουάριο του 2010, οπότε και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος μπήκε στο αλληλέγγυο ταξίδι της εθελοντικής αιμοδοσίας στηρίζοντας αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία, έως και σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 1.064 φιάλες από τις 41 αιμοδοσίες που έχουν πραγματοποιηθεί. 

Για ακόμα μια χρονιά, λοιπόν, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίνει το παρών στον κόσμο του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, πραγματοποιώντας καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ιωάννινα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης), ενώ παράλληλα, εμμένοντας στις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας, η εταιρεία έχει προσφέρει μια κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). 

Ο στόχος δεν είναι άλλος από την παρότρυνση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να βρει λίγα λεπτά μέσα στη μέρα του και να δωρίσει αίμα και να κάνει αυτή την κίνηση προσφοράς συνήθεια, συνειδητοποιώντας πως έτσι θα προσφέρει το ύψιστο δώρο της ζωής: την ίδια τη ζωή. 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ