Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

Μαθητές στην Κρήτη έφτιαξαν ρομποτικό όχημα για τα θερμοκήπια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

κρητικοι μαθητες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική διάκριση για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας και το Ε.Κ. Ιεράπετρας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Μετά από καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που μπορεί να παίρνει μετρήσεις μέσα από τα θερμοκήπια, μπαίνοντας σε κάθε γραμμή παραγωγής και να ελέγχει την αγωγιμότητα υγρασίας εδάφους, τη θερμοκρασία και υγρασία, έτσι ώστε να στέλνει σε μήνυμα στον γεωργό τα δεδομένα από τα αισθητήρια καθώς και στον υπολογιστή. Η οδήγηση του οχήματος μπορεί να γίνει μέσω κινητού, μέσα από εφαρμογή που κατασκεύασαν οι μαθητές .

επαλ

Με αυτό το ρομπότ οι μαθητές της Ιεράπετρας κέρδισαν την πέμπτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ανοικτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

O 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, επικεντρώθηκε τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και έχει ως στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε  να  γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας, που τους δίνουν την δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας με υπεύθυνη του έργου την κ. Δακανάλη Μαρία , τον εκπαιδευτικό κ. Διακάκη Γεώργιο  και τους μαθητές και μαθήτριες των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας, διακρίθηκαν στην κατηγορία των ΕΠΑΛ, στην 5η θέση στην κατηγορία των ΕΠΑΛ.

Οι διακρίσεις στην κατηγορία των ΕΠΑΛ

Τα έργα AI automated parking  και Disabled people assistant από το 2ο ΕΠΑΛ / ΕΚ Αγρινίου

Το έργο Εικονικός Βοηθός ΣΕΠ από μαθητές του  Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Το έργο Φανταστικές ιστορίες και εικονογραφημένα παραμύθια από την τεχνητή νοημοσύνη  από το 1o E.K. Άρτας

Το έργο Ρύθμιση σηματοδοτών κυκλοφορίας με Τεχνητή Νοημοσύνη από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το έργο Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα κι ως ChatBot (ο έξυπνος βοηθός) στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Το έργο SMART CITY: Special Team Educated in Modeling από το 2ο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το έργοPetA.I. από το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκουμε  στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού πατώντας στο σύνδεσμο: https://openedtech.ellak.gr/2024/06/21/6th-openedtech-results/

Ο  τίτλος του έργου είναι : «Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα ως έξυπνος βοηθός  στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες». Στόχος του έργου είναι η εξέλιξη του αγροτικού τομέα με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Τεχνητή νοημοσύνη εδώ και καιρό συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και θέση στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας. Ο άνθρωπος εξελίσσεται από παραγωγό σε συλλέκτη δεδομένων από τα χωράφια του. Μπορεί με τις νέες τεχνολογικές επεμβάσεις να συλλέξει δεδομένα για τα προϊόντα που καλλιεργεί, για τον εμπλουτισμό του εδάφους με πλούσια ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλλιέργεια των προϊόντων του, να πάρει μετρήσεις υγρασίας εδάφους και προϊόντος κι άλλες χρήσιμες μετρήσεις.

Με την απαραίτητη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που μπορεί να παίρνει μετρήσεις μέσα από τα θερμοκήπια, μπαίνοντας σε κάθε γραμμή παραγωγής και να ελέγχει την αγωγιμότητα υγρασίας εδάφους, τη θερμοκρασία και υγρασία, έτσι ώστε να στέλνει σε μήνυμα στον γεωργό τα δεδομένα από τα αισθητήρια καθώς και στον υπολογιστή. Η οδήγηση του οχήματος μπορεί να γίνει μέσω κινητού , μέσα από εφαρμογή που κατασκεύασαν οι μαθητές μας.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκουμε  στο επίσημο άρθρο του έργου: https://openedtech.ellak.gr/robotics2024/chatbot-o-exipnos-voithos-stis-thermokipiakes-kalliergies/

«Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της ομάδας υλοποίησης του έργου», αναφέρει σχετικά η  Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας Κ Δέσποινα Ξομπλαράκη.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ