ΕΛΛΑΔΑ
Σάμος: Συνεχίζονται οι μετασεισμοί μετά τα φονικά 6,7 ρίχτερ | ΒΙΝΤΕΟ
Ο σεισμός στη Σάμο κρατάει ανάστατους τους κατοίκους όλη νύχτα, καθώς σημειώνονται συνεχώς μετασεισμοί.
Μετά τα φονικά 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το μεσημέρι και στα οποία χάθηκαν δύο αθώες ψυχές και αρκετοί ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να έχει καταγράψει περίπου 60 μετά τον κύριο σεισμό. Πολλοί κάτοικοι του νησιού έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και μένουν είτε σε σκηνές που στήνει η Πολιτική Προστασία με το υπουργείο Υποδομών, είτε στα αυτοκίνητά τους, καθώς η γη συνεχίζει να σείεται όλη νύχτα.
Εξάλλου και οι σεισμολόγοι τόνιζαν χθες μετά τον κύριο σεισμό, πως αναμένεται έντονη σεισμική δραστηριότητα για μερικές εβδομάδες στην περιοχή.
«Είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και αυτό με προβληματίζει γιατί θα έχουμε σίγουρα μια πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία με πολύ μεγάλους μετασεισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο Ακης Τσελέντης, διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών.
Οι περισσότεροι από τους σχεδόν 60 μετασεισμούς που έχουν καταγραφεί, είναι άνω των 3 Ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος καταγράφηκε στις 01:53 και 03:40 καθώς αμφότεροι ήταν της τάξεως των 4,2 Ρίχτερ. Σημειώθηκε ένας ακόμη στα 4,1 Ρίχτερ, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι υπόλοιποι μετασεισμοί είναι από 3 έως 3,9 Ρίχτερ.
Το νησί έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ένα μίνι τσουνάμι προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιοχές που είναι κοντά στην θάλασσα. Παράλληλα, στοίχησε την ζωή σε δύο νέα παιδιά τα οποία καταπλάκωσε τοίχος από παλιό σπίτι μέσα σε στενό δρομάκι, ενώ 19 έχουν τραυματιστεί, με δύο εξ αυτών σοβαρά: μία 63χρονη γυναίκα και ένα 14χρονο παιδί, το οποίο αργά τη νύχτα επισκέφτηκε ο Β. Κικίλιας στο Παίδων, όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα.
Πηγή: cretalive

-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν
Σαν Σήμερα: Ο Ρεθυμνιώτης που σκότωσε τον φονιά του γιου του μέσα στο δικαστήριο
-
Κόσμος3 ημέρες πριν
Βρετανία: Εννιάχρονη έκανε χούλα χουπ στον δρόμο μέχρι που τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ2 ημέρες πριν
Τελικά τα smartphones μας παρακολουθούν;
-
XANIA2 ημέρες πριν
Κρήτη: Βρήκαν αλυσοδεμένο σκύλο σε ερημική περιοχή – Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη