Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύτηκε

στις

Νίκος Παππάς
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται με το υπ´ αριθμόν 4/2022 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο Νίκος Παππάς κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με συνεργό τον Χρήστο Καλογρίτσα. Η κατηγορία αφορά στους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη. Το Δικαστήριο θα συγκροτηθεί από ανώτατους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος υποστήριξε ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής. Συγκεκριμένα, είχε πει και στη Βουλή και ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο επιχειρηματικό κολοσσό CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο πρώην υπουργός, αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη και πως εν προκειμένω επιχειρείται εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης. Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ