Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μητσοτάκης Τσίπρας

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η γεμάτη ένταση συζήτησης στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών και του νομοσχεδίου που κατατέθηκε.

Στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα και στην τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα πνεύματα οξύνθηκαν και τελικά ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ωστόσο είθισται να μιλά τελευταίος ως πρωθυπουργός της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίμονα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό με επιτακτικό ύφος να απαντήσει άμεσα όσο ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα της Βουλής. «Όταν τελειώσετε, όταν κατεβείτε κάτω» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αρχικά είπε «δεν κατεβαίνω» και ζητούσε απάντηση για να συνεχίσει, τελικά διέκοψε την δευτερολογία του, κατέβηκε από το βήμα και έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό για να απαντήσει. Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι εφόσον μιλούσε για τρίτη φορά ο πρωθυπουργός τότε δεν θα μπορούσε να του ξαναδώσει τον λόγο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι βάσει του κανονισμού έχει το δικαίωμα να ζχητήσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει τον λόγο χωρίς να αρνείται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν γνωρίσει απολύτως τίποτα για πιθανή παρακολούθηση των αρχηγών των ΕΔ και αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, γεγονός που προκάλεσε έκρηξη. Για δέκα περίπου λεπτά, ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ οι βουλευτές του ΣΡΙΖΑ φώναζαν «ντροπή» και «αίσχος».

Τελικά, αρκετή ώρα μετά, χωρίς τον πρωθυπουργό στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και έκανε την εξής δήλωση: «Από την ΕΥΠ, όχι από κακόβουλο λογισμικό. Φρόντισε να μην απαντήσει. Είναι κρίσιμη η στιγμή. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια της χώρας. Δεν έδωσε απάντηση, επειδή του ζήτησα την παραίτηση. αν αποδειχτεί ότι ψεύδεται. Δεν μπορούμε να συζητάμε με όρους πολεμικής επικοινωνίας., Η στιγμή της αποχώρησής του θα τον ακολουθεί για πάντα».

Πηγή: reader

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ