Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία στη Λιβύη – 5 οι νεκροί της ελληνικής αποστολής μετά το τροχαίο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη με του νεκρούς της ελληνικής αποστολής να είναι πέντε, μετά από σφοδρή σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.

Περίπου στις 7 το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 με 14 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ενώ ένα μεταφορικό C27 μετέφερε τις σορούς των πέντε. Όσον αφορά τους τραυματίες, όπως είπε ο Γιώργος Σιδέρης, υπάρχουν κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι και όλοι θα μετακινηθούν προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως ανέφερε δόθηκε ένας αγώνας δρόμου για να επαναπατριστούν το ταχύτερο δυνατόν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καθώς ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση μιας και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την κατάσταση των τραυματιών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο.




Το χρονικό του φονικού τροχαίου

Νεκρά είναι πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής μετά από τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Σύγχυση ωστόσο επικράτησε με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες, καθώς στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για τραυματισμό στελεχών χωρίς να διευκρινίζει αριθμό.

Το πρακτορείο Reuters από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για νεκρούς.

Λίγο μετά τις 12 το βράδυ βγήκε ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ που έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 2 αγνοούμενους.

Η ανακοίνωση, επεσήμανε δε, ότι θα βγει νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Λιβύη «χτυπήθηκε» επίσης από την κακοκαιρία Daniel αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες πόλεις κατεστραμμένες και η αποστολή πήγαινε ως βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Αποτελείτο κυρίως από στρατιωτικούς γιατρούς και μηχανικούς.

Στο C-130 της ελληνικής αποστολής υπήρχαν τουλάχιστον 2 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, ως βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Η αποστολή μπήκε σε λεωφορείο και βγαίνοντας προς την Εθνική Οδό για να μεταβούν στους τόπους όπου θα διαμοιράζονταν, έπεσαν πάνω σε ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το λεωφορείο στις φλόγες.




 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ