Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραυματισμός αστυνομικού: «Κυκλώνουν» τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομικοι διας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό στο αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό των ΜΑΤ, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν όλοι οι προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί.

Έτσι, αστυνομικοί αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.

Το STAR κατέγραψε τους 424 προσαχθέντες να βρίσκονται το βράδυ της Πέμπτης (07.12.2023) στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” και να φρουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις, πριν οδηγηθούν στις κλούβες. Όλοι βγήκαν με τα χέρια ψηλά, ανά ομάδες των 10 ατόμων και σε έναν – έναν γινόταν σωματικός έλεγχος.

Στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής (08.12.2023), ο χώρος εκκενώθηκε πλήρως. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν και πήραν θέση οι άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι ξεκίνησαν να σαρώνουν το προαύλιο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν επίσης να εντοπίσουν ίχνη πυρίτιδας, προκειμένου να καταλήξουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού.

Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτός είναι ο 31χρονος αστυνομικός που δίνει μάχη για τη ζωή του

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού

Η κατάσταση του 31χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε στον μηρό, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στου Ρέντη, παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του έγινε καθαρισμός στο σημείο του τραυματισμού, στον μηρό, κάτι το οποίο θα γίνει πάλι σήμερα το πρωί, περίπου στις 11:00.

Εν αναμονή του νεότερου ιατρικού ανακοινωθέντος το πρωί του Σαββάτου, το ζητούμενο είναι να ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του, ενώ το επόμενο στάδιο θα είναι η ανταπόκριση του εγκεφάλου του 31χρονου εφόσον αποκτήσει τις αισθήσεις του, καθώς παραμένει διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία

Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακούστε τους διαλόγους

Ηχητικό ντοκουμέντο: Οι αγωνιώδεις διάλογοι των αστυνομικών πάνω από τον τραυματία συνάδελφό τους

Ο διάλογος:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Πες μου λίγο για τον συνάδελφο έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα αναγνωρίζεται, για αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Μας ενημερώνει σε 1 θα είναι εκεί, αυτό μας ενημερώνουν

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ