Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρήνος στην κηδεία της 40χρονης Ηρακλειώτισσας Εύης Ανδρεαδάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η στερνή ώρα του αποχαιρετισμού έφτασε για τους οικείους της 40χρονης Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στη Λιβύη. Αυτήν την ώρα τελείται η κηδεία, στην περιοχή του Παπάγου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής βρέθηκε στις πληγείσες, από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό και έμελλε να «σβήσει», μαζί με ακόμη τέσσερις Έλληνες. Η 40χρονη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Δείτε το βίντεο του Creta24:

Ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας. Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού, είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, στις 23 Μαΐου 1980, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

“Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία, πριν ακόμη γεννηθώ”

Με μια συγκλονιστική ανάρτησή της το 2020, η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη δήλωνε πως ανέκαθεν ένιωθε προορισμένη να υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία. «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…», έγραφε. «Ευκλεής» έμελλε τελικά να είναι ο θάνατος και της ίδιας, αφού σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος, της προσφοράς στον συνάνθρωπο…

Τελευταία πράξη του δράματος σε Κομοτηνή και Καρδίτσα

Την ίδια ώρα τελείται η κηδεία και της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή.

Την Τετάρτη συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον 27χρονο Συνταγματάρχη Γεώργιο Βούλγαρη, στο Μουζάκι Καρδίτσας. Στρατιωτικοί μουσικοί παιάνιζαν πένθιμα εμβατήρια και δύο διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων απέδωσαν τιμές στον “αετό της Καρδίστας” όπως τον αποκαλούσαν.

Μετά θάνατον απονομή βαθμού

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και βάσει του οποίου απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

-Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.
-Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ