Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Η άφιξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη λίγο πριν το τραγικό τροχαίο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λιβυκό μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε εικόνες από την άφιξη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ιστοσελίδα «The Libya Update» δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής -16 εκ των οποίων ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου πριν να επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στη πλημμυρισμένη Λιβύη.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

Δυστυχώς, λίγο αργότερα σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας» έγραφε σε άρθρο του ο ιστότοπος «The Libya Update» ενώ λίγη ώρα μετά αναρτούσε το συγκλονιστικό βίντεο που φαίνεται να καίγεται το όχημά μεταφοράς τους μετά τη σύγκρουση με ένα φορτηγό.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής. Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Χάθηκαν ενώ εκτελούσαν το καθήκον του ανθρωπισμού

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» σχολίασε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ