Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 16χρονη που τραυματίστηκε σε επεισόδια με την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε

στις

ασοεε επεισοδια
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου κοριτσιού στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου (28/10) στο Νέο Ηράκλειο, όπου γινόταν αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μια ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκρούστηκε με ομάδα της αστυνομίας και συγκεκριμένα της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στο σημείο. Δεν έχει γίνει σαφές εάν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν την ομάδα ή αν οι νεαροί επιτέθηκαν πρώτοι στους αστυνομικούς.

Οι νεαροί φέρονται να έριξαν πέτρες, μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα στους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά μια 16χρονη, η οποία φέρει τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι η κοπέλα φέρεται να χτυπήθηκε από αστυνομικούς, οι οποίες εξετάζονται. Η ανήλικη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο η κοπέλα φέρει αιμάτωμα στον εγκέφαλο, το οποίο δεν χρήζει χειρουργικής επέμβασης κι η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Εξαιτίας του τραυματισμού της 16χρονης, ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και διμοιριών των ΜΑΤ, με πέτρες, βόμβες μολότοφ και χημικά, που κράτησαν έως και μισή ώρα μετά τις τρεις τα ξημερώματα.

ΚΕΕΡΦΑ: “Η 16χρονη δέχθηκε χτύπημα από ξύλο ή γκλομπ”

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει ότι η 16χρονη δέχτηκε χτύπημα από τους αστυνομικούς.

«Συνδικαλιστές αστυνομικοί διακινούν σενάριο ότι χτυπήθηκε από τους αντιφασίστες με πέτρα ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου που την εξέτασαν εκτιμούν ότι δέχτηκε χτύπημα με ξύλο η γκλομπ» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της:

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Από την Κρατική Ασφάλεια ανακοινώθηκε ότι διενεργείται έρευνα για το περιστατικό και συγκεντρώνονται βιντεοληπτικά υλικά για να διαπιστωθεί πώς τραυματίστηκε η 16χρονη και αν ο τραυματισμός της προέρχεται από πέτρα ή άλλο αντικείμενο που δέχτηκε από πίσω ή από τα χημικά που πέταξαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με τον τραυματισμό της.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν:

«Σχετικά με συμβάντα που έλαβαν χώρα χθες βράδυ και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται:

  • Χθες (28/10) και περί ώρα 20.15 αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που διενεργούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό ομάδας ατόμων που προηγουμένως είχαν εισέλθει σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.
  • Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους.
  • Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.
  • Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.
  • Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης οι αστυνομικοί έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β. που μετέφερε, συνοδεία των αστυνομικών, τη γυναίκα σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη, η οποία συνελήφθη για τη συμμετοχή της στη ανωτέρω επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου.
  • Από τον τόπο της επίθεσης εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν προστατευτικό κάλυμμα κράνους, με μαύρες μπογιές, 3 πέτρες, γυάλινο μπουκάλι πλαστικό μπουκάλι.
  • Σήμερα, πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα 200 περίπου ατόμων συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες. Από αυτές μια ομάδα 80 ατόμων προέβη σε ρίψη 8 μολότοφ, -από τις οποίες οι 4 εκρηκτικές, ενώ έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων- πετρών, ξύλων και μπουκαλιών σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που βρισκόταν στο σημείο και έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων. Κατασχέθηκαν 3 άσκαστες μολότοφ, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακή διερεύνηση.
  • Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.»

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ