Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτή είναι η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτη διαταγή με νεότερες οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας εξέδωσε στις 5 Απριλίου 2024 το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με φόντο τις αστοχίες που έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συμπλήρωση του Οδηγού Αστυνομικής Ανταπόκρισης στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που είχε διανεμηθεί στο προσωπικό το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προ ημερών διαταγή αναφέρεται ότι «σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που χειρίζεται το οικείο ΑΤ ο αστυνομικός που επιλαμβάνεται της υποθέσεως, επικοινωνεί με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Αστυνομίας προς υποβοήθηση του έργου του και ενημερώνει τον διοικητή της Υπηρεσίας, ο οποίος σε περίπτωση αυτόφωρης διαδικασίας θα είναι παρών .

Περαιτέρω, ο διοικητής θα ενημερώνει τον ως άνω ορισθέντα ανώτερο Αξιωματικό και τον Αρμόδιο εισαγγελέα προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου, είτε πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία, είτε για περίπτωση εγκλήματος που δεν συνιστά αυτόφωρο κακούργημα.

Στις περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας η διάθεση οχήματος για την αναζήτηση και σύλληψή του δράστη πραγματοποιείται από την υπηρεσία που επιλαμβάνεται προανακρίσεως όπως προαναφέρθηκε.

Σε περίπτωση κωλύματος ή/και αν συντρέχουν επιχειρησιακοί λόγοι, η διάθεση οχήματος θα πραγματοποιείται με μέριμνα του ως άνω ορισθέντα ανώτερου αξιωματικού και του Επικεφαλής του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, όσον αφορά στη ΓΑΔΑ και τον Επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων όσον αφορά τη ΓΑΔΘ .

Στη λοιπή επικράτεια, θα διατίθεται κατόπιν ενημέρωσης και οδηγιών/ κατευθύνσεως από τον ως άνω ορισθέντα ανώτερο Αξιωματικό.

Το τετρασέλιδο έγγραφο με τις νεότερες οδηγίες φέρει την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μάλλιου. Μεταξύ άλλων γίνεται μνεία στη χρήση περιπολικού.

Όπως αναφέρεται, «στις περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας, η διάθεση οχήματος για την αναζήτηση και σύλληψη του δράστη πραγματοποιείται από την υπηρεσία που επιλαμβάνεται της προανακρίσεως» καθώς και ότι σε περίπτωση κωλύματος η διάθεση του οχήματος θα γίνεται με μέριμνα των επικεφαλής των Κέντρων Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. (…)

Η ίδια ως άνω διαδικασία διάθεσης οχήματος ακολουθείται και στην περίπτωση μεταφοράς του θύματος σε ιατροδικαστική υπηρεσία ή όπου αλλού απαιτείται».

Άγιοι Ανάργυροι: Το συγκλονιστικό SMS του πατέρα της Κυριακής στον άνδρα που τη συνόδευσε στο Τμήμα

ieidiseis.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ