Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες συλλήψεις για τη Greek Mafia – Ο ΟΥΚας του Λιμενικού και ο γνωστός αντιεξουσιαστής

Δημοσιεύτηκε

στις

ΕΚΑΜ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη γνωστού αντιεξουσιαστή και πρώην ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» προχώρησε η αστυνομία μετά από μυστική επιχείρηση.

Η μυστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) σε ΑθήναΠειραιά και Πέραμα, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την Greek Mafia.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ακόμα τρεις συλλήψεις. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εκρηκτικά, φιτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια. Πρόκειται για δύο αδέρφια, ο ένας εκ των οποίων ανήκει στην ΟΥΚ του Λιμενικού, ο δεύτερος εργάζεται ως πορτιέρης σε μπαρ της Αθήνας και ο τρίτος είναι αγνώστων στοιχείων.




Το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για αναρχική τρομοκρατία και είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται – κατά περίπτωση- για αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

«Πάνω από 70 χρόνια φυλακή στο ποινολόγιο του»

Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε στο MEGA: «Πάνω από 70 χρόνια φυλακή είχε το ποινολόγιο του. Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ”προμηθευτή”».

Για την επιχείρηση της αστυνομίας ο κ. Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Μετά από μία μυστική επιχείρηση και ιδιαίτερες πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ στην διάθεσή της συνελήφθη το πρώην μέλος και στην κατοχή του μαζί με άλλους τρεις ποινικούς βρέθηκαν δύο τεράστια κιβώτια εκρηκτικής ύλη, ικανά να κατεδαφίσουν ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα, συν όπλα και αμπούλες».

Ο αστυνομικός αναλυτής ερωτώμενος αν οι Αρχές σχετίζουν το εν λόγω περιστατικό με την βομβιστική επίθεση στην Σταδίου απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει σχέση, αλλά σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ