Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lockdown: Ένα βήμα πριν τα σκληρά μέτρα Μύκονος – Ίος – 6 ακόμη νησιά σε κίνδυνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Μύκονος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το lockdown πλανάται πάνω από Μύκονο, Ίο και ακόμη 6 νησιά, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς υπάρχει ραγδαία διασπορά κρουσμάτων. Οι περιοχές για τις οποίες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Καμπανάκι» για νέο lockdown έκρουσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για Μύκονο, Ίο και ακόμη 6 νησιά, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, ενώ το ECDC «κοκκινίζει» πολλούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Αιγαίο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, σε τοπικούς φορείς και πολίτες, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές, πως όχι μόνο οι έλεγχοι θα γίνουν πιο εντατικοί, αλλά ξεκαθάρισε πως θα εφαρμοστεί αμέσως τοπικό lockdown, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει.

«Θα ήθελαν να κάνω μια αναφορά στη Μύκονο και την Ίο, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης. Ένα βήμα δηλαδή πριν ληφθούν μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που ελήφθησαν πριν 15 μέρες στη Μύκονο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητούμε από τις τοπικές αρχές να τηρούν με ευλαβική προσοχή τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, τόνισε ότι ανησυχία προκαλούν η επιδημιολογική εικόνα των εξής περιοχών:

– Ζάκυνθος

– Τήνος

– Λευκάδα

– Σαντορίνη

– Πάρος

– Ρόδος

ECDC: «Κοκκινίζει» την Ελλάδα

Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, το «φρένο» στους εντατικούς ρυθμούς εμβολιασμού, η έλλειψη μέτρων πρόβλεψης της πανδημίας και ο μη έλεγχος τήρησης των περιορισμών, φέρνουν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων «κοκκίνισε» πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ έβαλε στο «βαθύ κόκκινο» τα νησιά του Αιγαίου.

Οι μόνες περιοχές στις οποίες η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και είναι στο «κίτρινο», είναι οι εξής:

– Στερεά Ελλάδα

– Εύβοια

– Θράκη

– Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Παρόλα αυτά, τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, θέλησαν να δώσουν την δική τους εκδοχή για τους χάρτες του ECDC.

Αρχικά, πήρε τον λόγο ο καθηγητής και είπε πως το ECDC έχει διαφορετικούς δείκτες για την καταμέτρηση της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι «ξέρει πως δεν είναι αντικειμενικό για αυτο βράζει τις θετικότητες».

Επίσης, επισήμανε πως «αυτές οι κόκκινες περιοχές αναφέρονται στα κρούσματα των 14 ημερών», ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως «αυτό που βλέπει το ECDC ως τάση φαίνεται και στις δικές μας πλατφόρμες».

Πηγή: ieidiseis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ