Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 2.696 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.696 νέα κρούσματα, 9 θανάτους και 157 διασωληνωμένους.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.696, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 487.709 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.577 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.935 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 157 (61.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.802 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173 (ημερήσια μεταβολή -11.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

 

 

Στο πορτοκαλί ολόκληρη η χώρα – Στο κόκκινο η Κρήτη

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την Κρήτη και ορισμένα νησιά του Αιγαίου να παραμένουν στο «κόκκινο», όπως καταγράφεται στους επικαιροποιημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, και οι οποίοι αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον χάρτη με τα στοιχεία που αφορούν τον σύνθετο δείκτη, που περιλαμβάνει τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών, τον ρυθμό των τεστ και τη θετικότητα, οι περισσότερες περιοχές της χώρας είναι βαμμένες στο πορτοκαλί χρώμα, ενώ στο «πράσινο» δεν βρίσκεται καμία περιοχή.

ECDC

Στο «πορτοκαλί» έχουν περιέλθει συγκεκριμένα Αττική, Πελοπόννησος Δυτική Ελλάδα, ορισμένα νησιά του Νότιου Αιγαίου, νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, Θεσσαλία.

Στο «κίτρινο» βρίσκονται Θράκη – Ανατολική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Και στο «κόκκινο» χρώμα παραμένουν η Κρήτη και ορισμένα νησιά του Αιγαίου.

Ως προς τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο».

ECDC

Σε ό,τι αφορά τη θετικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας Βρίσκεται στο «κίτρινο» με εξαίρεση την Ήπειρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ