Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τρίτη σε θανάτους στην ΕΕ η Ελλάδα – Τριπλάσια ποσοστά από τον μέσο όρο

Δημοσιεύτηκε

στις

ΜΕΘ
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
53 Shares

Αρνητικά ρεκόρ θανάτων σημειώνει καθημερινά η χώρα μας, “επιδόσεις” που την έχουν φέρει στις τρεις πιο ψηλές θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε ποσοστά θανατηφόρων κρουσμάτων από κορονοϊό.

Με 136.05 νεκρούς μάλιστα ανά 1 εκατ. πληθυσμό κατέχει σχεδόν το τριπλάσιο ποσοστό θανάτων από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι 54%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Η Ελλάδα, μαζί με την Κροατία και τη Βουλγαρία βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της ΕΕ, με αριθμό θανάτων που ξεπερνά τους 100 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού. Συγκεκριμένα πρώτη θέση βρίσκεται σήμερα η Κροατία με 166.84 θανάτους (ξεπέρασε τη μέχρι πρόσφατα πρώτη Βουλγαρία), στη δεύτερη θέση η Βουλγαρία με 154,72 θανάτους και στην τρίτη, η χώρα μας με 136,05 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος των θανατηφόρων περιστατικών από Covid-19 ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, δεν ξεπερνά το 54%.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που καλύπτουν μέχρι και τη χθεσινή μέρα, η Ιταλία βρίσκεται χαμηλότερα από την Ελλάδα στον ίδιο κατάλογο, με 84,48 θανάτους, και στη συνέχεια η Ουγγαρία (90,30), η Μάλτα (81.38) και η Πολωνία (72.70).

Σύμφωνα με το OurWorldInData.org κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με χαμηλότερα ποσοστά θανάτων βρίσκονται ενδεικτικά: η Γαλλία (54,02), η Ισπανία (50,40), η Κύπρος (50,22), το Βέλγιο (33,35), η Τσεχία (31.05) και η Γερμανία (24,91).

 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η θνησιμότητα στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά μετά τις 23 Ιανουαρίου, που είναι και η τελευταία ημερομηνία για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό (CDC).

Να σημειωθεί πως από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα η χώρα μας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό CDC έχει καταγράψει 2.120,54 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που ο μέσος όρος των 30 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου είναι, 2.085,93.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σε 23.721 ανθρώπους, ενώ ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι 107 θάνατοι, αυξημένος κατά 9 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΜΕΘ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap