Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κορονοϊός: Οκτώ νεκροί σε 11 ημέρες στα νοσοκομεία της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποχώρηση του κορωνοϊού δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Κρήτη, σύμφωνα με την αναφορά των δειγματοληψιών της 10ης Ιανουαρίου 2024, όμως ταυτόχρονα έχουν φτάσει τους 8 οι νεκροί από COVID-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού.

Αυξημένες είναι οι νοσηλείες και για γρίπη, ενώ ήδη στη Νεάπολη έχουν καταγραφεί και δύο περιπτώσεις ασθενών με τον επικίνδυνο στρεπτόκοκκο, που χρειάστηκαν νοσηλεία.
Οι νοσηλείες ασθενών με COVID-19 στην Κρήτη έχουν φτάσει τους 43, ενώ οι θάνατοι εντός νοσοκομείων τους 8, δηλαδή εκ των νοσηλευμένων με κορωνοϊό κατέληξε το 18,6%. Αναλυτικά έχουν πεθάνει με κορωνοϊό 1 στο ΠΑΓΝΗ, 3 στο Βενιζέλειο, 2 στο Νοσοκομείο Χανίων, 1 στο Ρέθυμνο και 1 στη Σητεία, ενώ νοσηλεύτηκαν 11 με κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ, 10 στο Βενιζέλειο, 7 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, ένας στον Άγιο Νικόλαο, 2 στη Σητεία και 5 στην Ιεράπετρα.

Εκ των νοσηλευομένων, οι περισσότεροι ασθενείς σε ποσοστό 30% που απεβίωσαν ήταν στο Βενιζέλειο, αφού νοσηλεύτηκαν 10 και πέθαναν 3. Στο ΠΑΓΝΗ το ποσοστό αυτό είναι 9%, στα Χανιά 28,5%, στο Ρέθυμνο 14,2% και στη Σητεία 50% των νεκρών επί των νοσηλευμένων από την αρχή του 2024. Την ίδια ώρα, υπάρχουν αρκετές νοσηλείες στην Κρήτη με γρίπη άλλοτε από τους επιβεβαιωμένους ιούς και άλλοτε από μη επιβεβαιωμένους, όπως στη Σητεία με 2 ασθενείς με γρίπη, τα Χανιά με 3, ενώ στο Νοσοκομείο Νεάπολης καταγράφονται και 2 περιστατικά στρεπτοκοκκικής αμυγδαλίτιδας.

“Καλπάζει” η JN1

Αυξήθηκαν θάνατοι και εισαγωγές στη χώρα

Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία με κορωνοϊό κατά 15%, αλλά και έκρηξη των κρουσμάτων της JN1 καταγράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα, είναι σαφές ότι η γρίπη στη χώρα μας “καλπάζει”. Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, o αριθμός των νέων θανάτων λόγω COVID στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 93, ενώ 78 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. Αναλυτικότερα, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών (n=1.679) παρουσίασε αύξηση 15% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=1.466) και ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=1.632).

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=37) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=28) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=53). Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78.
Καταγράφηκαν 93 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 56-96 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=72) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=169).

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ