Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που θα αλλάξει την Κεντρική Ελλάδα μια για πάντα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αυτοκινητόδρομος της κεντρικής Ελλάδας με την ονομασία Ε65, είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Όταν τελειώσει, θα προσφέρει στο κέντρο της χώρας, το σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο που είναι αναγκαίος για το εμπόριο, τις μεταφορές και γενικά την ανάπτυξη.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα οφέλη του Ε65 είναι πολλά και εύκολα αντιληπτά από τη χάραξη του ίδιου του έργου: καθώς διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, τον Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 περνά κοντά από τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, συνεχίζει μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό μεταξύ Μετσόβου και Γρεβενών.

Ο Ε65 ενώνει την Ηγουμενίτσα με τον Βόλο -δύο τόσο σημαντικά λιμάνια, και ουσιαστικά ενώνει την Κεντρική Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της πρώτης.

Από ποια τουριστικά μέρη περνάει ο αυτοκινητόδρομος;

Σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι γίνονται για πρώτη φορά προσβάσιμοι με τρόπο γρήγορο, εύκολο και με ασφαλή.

Η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα αποκτά διάρκεια περίπου 3 ωρών, η διαδρομή Καρδίτσα – Αθήνα 2 ωρών και 30 λεπτών και η διαδρομή Αθήνα – Δομοκός 2 ωρών και 10 λεπτών.

Όλες οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας θα γλιτώσουν το λιγότερο 2 ώρες στο ταξίδι τους για την πρωτεύουσα, ενώ ο δρόμος θα βελτιώσει και την ανάπτυξη της περιοχής της Λαμίας (τοπικές μετακινήσεις, βιομηχανική ζώνη, επαγγελματικά ταξίδια) αφού η σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. πραγματοποιείται στο ύψος των Θερμοπυλών.

Ο Ε65 έχει -σε  αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει σε πολλούς δρόμους της περιφέρειας- την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση ενώ η ύπαρξη λωρίδας έκτακτης ανάγκης είναι πολύ σημαντική για τον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap