Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Τηλεκπαίδευση στο… πεζοδρόμιο για 12χρονο μαθητή | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στιςΈνα 12χρονο παιδί της πρώτης τάξης του Γυμνασίου της Αμαλιάδας αναγκάζεται να κάθεται σε ένα πεζοδρόμιο έξω από ένα καφενείο για να έχει internet ή απέναντι στην πλατεία Ανεμομύλου Αμαλιάδας στην είσοδο του χώρου που στεγάζονταν ο Εμπορικός Σύλλογος, για ελεύθερο ιντερνετ. Για να κάνει τις πρωινές ώρες τηλεκπαίδευση.
Φορώντας και κουκούλα στο κεφάλι για το κρύο, με ένα κινητό τηλέφωνο, και δίπλα του την σχολική τσάντα, παλεύει τις τελευταίες μέρες για… ιντερνετ, για να μην χάνει τα μαθήματά του. Όπως δήλωσε ο μικρός στο patrisnews, «το ρούτερ στο σπίτι έχει χαλάσει κάποιες μέρες και περιμένουμε έναν τεχνικό να το φτιάξει. Δεν θέλω να περιμένω και να χάνω τα μαθήματα. Έπρεπε να βρω κάπου ίντερνετ και έρχομαι εδώ…».
Ο ιδιοκτήτης γειτονικού καφενείου, παρότι είναι κλειστό λόγω των μέτρων, του ανοίγει κάποιες φορές την πόρτα -όπως και χθες που έβρεχε- για να κάθεται μέσα, να μην κρυώνει, να μην βρέχεται, χρησιμοποιώντας και εντός και εκτός του καταστήματος το ιντερνετ του καφενείου.
Περίοικοι υποστηρίζουν ότι ο μαθητής έρχεται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι από την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, αν και το παιδί λέει ότι πάει στο σημείο 2 μέρες. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η περίπτωση του 12χρονου υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο ότι υπάρχουν και παιδιά και οικογένειες που δεν διαθέτουν υπολογιστές, δεν διαθέτουν ιντερνετ και εν τέλει δεν διαθέτουν ίσες ευκαιρίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap