Παπανδρέου

Ο Δήμος Ρεθύμνης για την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Παπανδρέου

Shares

Με αφορμή σχόλια που διατυπώνονται κατά διαστήματα σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος της οδού Παπανδρέου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη για τα εξής:  

Όπως είναι γνωστό, στην οδό  Παπανδρέου, η ΔΕΥΑΡ σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, προχώρησαν εκτάκτως σε καθαρισμό του ρέματος και στην αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, διασώζοντας κυριολεκτικά ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της περιοχής από επικείμενη υπερχείλιση, με ό,τι αυτή θα συνεπάγονταν για τις κατοικίες και τις παρακείμενες επιχειρήσεις.   Το έργο ολοκληρώθηκε κατόπιν εντατικών εργασιών, προ διμήνου. 

Λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που κατέστησαν δύσκολη την ολοκλήρωση του έργου (ασφαλτόστρωση της οδού) από τη   ΔΕΥΑΡ, ανέλαβε ο Δήμος Ρεθύμνης το έργο της αποκατάστασης των φθορών σε όλο το μήκος της οδού Παπανδρέου. Για να γίνει μια, τεχνικά άρτια και ολοκληρωμένη, τεχνική παρέμβαση στον εν λόγω δρόμο, προϋποτίθεται πρώτα το φρεζάρισμά του και κατόπιν η ασφαλτόστρωσή του. Δυστυχώς, σε όλη την Κρήτη διατίθενται ελάχιστα κατάλληλα μηχανήματα, τύπου φρέζας τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες. Η Τεχνική Υπηρεσία εδώ και δύο εβδομάδες αναζητούσε  κατάλληλο μηχάνημα αλλά, όπως διαπιστώθηκε από τη διερεύνηση της, και οι δύο διαθέσιμες φρέζες στο νησί, είναι χαλασμένες. Προκειμένου λοιπόν, να ολοκληρωθεί το έργο και να αποκατασταθεί η ασφαλής κυκλοφορία στην Παπανδρέου, αποφασίστηκε, ελλείψει των κατάλληλων μέσων, να προβεί η Τεχνική Υπηρεσία στην καθαίρεση του παλιού ασφαλτικού με άλλα, συμβατικά και χρονοβόρα, μηχανικά μέσα. Μόλις φρεζαριστεί ο δρόμος, η Υπηρεσία θα προχωρήσει σε άμεση τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα. 

Δεν οφείλεται, λοιπόν, σε αδιαφορία ή αμέλεια του Δήμου η αποκατάσταση ενός κεντρικού δρόμου και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Κάθε τεχνική παρέμβαση, όμως, για να γίνει σωστά και να μην είναι προσωρινή, χρειάζεται μελέτη, χρόνο και κατάλληλα μέσα, τα οποία δεν είναι πάντοτε διαθέσιμα. 

Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη δυνατότητα ενημέρωσης των συμπολιτών. 

Από το Δήμο 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *