Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανεύκολο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα μπουφέ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 3 αυγά
  • 350 – 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ’αυγά με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!

 

Πηγή: sintagespareas

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ