Βρειτε μας στα Social Media
 

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
  • Κανέλλα

Σιρόπι

  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα με το μίγμα του χαλβά και το αφήνουμε να βράσει για λίγο μέχρι να το απορροφήσει το σιμιγδάλι. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Βάζουμε τον χαλβά σε μπολάκια ή φόρμα, τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα και αμύγδαλα.

 

Πηγή: incrediblecrete

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap