ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Έτσι θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μελομακάρονα για τις γιορτές | ΦΩΤΟ
Τα μελομακάρονα κατατάσσονται, όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά και είναι τα εξής:
- 800 γρ.λάδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
- 2 κουταλάκια σόδα
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 2 κιλά περίπου αλεύρι
- καρυδόψιχα για το πασπάλισμα
Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι χρειαζόμαστε:
- 750 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 200 γρ. μέλι
Πώς φτιάχνουμε τα μελομακάρονα
Καταρχάς, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι με τη ζάχαρη. Ακολούθως, προσθέτουμε ένα προς ένα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο , τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα.
Πηγή: dogma.gr
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ3 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
PLUS +4 ώρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Πνίγηκε τουρίστας στην παραλία του Ρεθύμνου