Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μελομακάρονα για τις γιορτές | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα μελομακάρονα κατατάσσονται, όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά και είναι τα εξής:

  • 800 γρ.λάδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 κιλά περίπου αλεύρι
  • καρυδόψιχα για το πασπάλισμα

Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. μέλι

Πώς φτιάχνουμε τα μελομακάρονα

Καταρχάς, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι με τη ζάχαρη. Ακολούθως, προσθέτουμε ένα προς ένα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι  και ζυμώνουμε, μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο , τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα.

Πηγή: dogma.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ