Χωρίς κατηγορία
Σήμερα φτιάχνουμε Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό
ΥΛΙΚΑ
•1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
•2 νεροπότηρα λάδι
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες. Προσοχή: Δε βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.
Πηγή:mykriti
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ3 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
PLUS +4 ώρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Πνίγηκε τουρίστας στην παραλία του Ρεθύμνου