Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ψάχνουν τα χαρισματικά παιδιά της Κρήτης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα χαρισματικά Κρητικόπουλα αναζητά το Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά που οργανώνει στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 3 και 4 Δεκεμβρίου εξετάσεις επιλογής.

Το κέντρο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2013 μετά από τη σύμπραξη του κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο John Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Πρόκειται για ένα Κέντρο μοναδικό στη νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο προσφέρει σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο (Λευκωσία) και η διαδικασία των εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά.

Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο αν επιθυμεί. Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία και η εγγραφή σε αυτά γίνεται ηλεκτρονικά. Για περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο: www.ctygreece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε δείγματα των τεστ. Εγγραφές για συμμετοχή στις εξετάσεις στο Ηράκλειο θα γίνονται έως τις 27 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες www.cty-greece.gr

 

Πηγή: creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ