Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση xalkiadakis

Δημοσιεύτηκε

στις

343 Shares

Σε μικρή απόσταση από το χωριό Σκοτεινό στην Πεδιάδα Ηρακλείου βρίσκεται ένα σπήλαιο με μεγάλη αρχαιολογική και σπηλαιολογική σκοπιά. Το Σπήλαιο Σκοτεινού όπως είναι γνωστό στους ντόπιους ή και σπήλαιο Αγ. Παρασκευής, αποτελεί με βάση τους ειδικούς ένα από τα πιο σημαντικά «λατρευτικά» σπήλαια της Κρήτης καθώς σχεδόν σε όλο το πέρασμα της ιστορία αποτελούσε ιδιαίτερο χώρο λατρείας.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Όποιος έχει επισκεφτεί το συγκεκριμένο φυσικό αξιοθέατο του νησιού δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιάστηκε από την τεραστίων διαστάσεων είσοδο του που φτάνει τα 37 μέτρα ύψος! Στην συνέχεια επίσης εντυπωσιακοί είναι οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες που βρίσκονται παντού σχεδόν στο εσωτερικό του και διατηρούνται σε έναν βαθμό παρά τις τόσες καταστροφές που έχουν υποστεί.

Παρά την μοναδική φυσική ομορφιά που χαρακτηρίζει στην συνέχεια το Σπήλαιο Σκοτεινού, οι περισσότεροι επισκέπτες καλώς δεν συνεχίζουν καθώς υπάρχει βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας…

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως ο Γάλλος ερευνητής και σπηλαιολόγος Paul Faure είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι το σπήλαιο του Σκοτεινού ήταν ο περίφημος Λαβύρινθος της αρχαιότητας!

Λάτρεις της Κρήτης που τους ενδιαφέρει ο εναλλακτικός τουρισμός και «ανεβάζουν» συχνά βίντεο στο youtube με τέτοιες εξορμήσεις, επισκέφτηκαν το σπήλαιο και κατέγραψαν ιδιαίτερα πλάνα.

 

σπήλαιο σκοτεινού
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap