Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

266 Shares

Αν βρίσκεσαι στο Ηράκλειο, μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις την καλύτερη θέα της πόλης από ψηλά είναι να φτάσεις μέχρι το όρος Στρούμπουλας. Σε μικρή απόσταση από την μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, η σύντομη ανάβαση από το οροπέδιο μέχρι την κορυφή στα 798 μέτρα θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς καθώς οι πανοραμικές εικόνες είναι μοναδικές…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Μπορεί ο Στρούμπουλας να είναι ένα σχετικά μικρό βουνό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα του νησιού αλλά λόγω του πυραμιδοειδούς σχήματος του με ανάπτυξη από ανατολή προς δύση, ξεχωρίζει στην περιοχή και έχει εξαιρετική θέα προς κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα.

Για τους περισσότερους, ο πλέον συνηθισμένος τρόπος για την ανάβαση στην κορυφή είναι το μονοπάτι που ξεκινάει από το πολύ όμορφο οροπέδιο του Στρούμπουλα. Η διαδρομή για την κορυφή ξεκινάει ακριβώς δίπλα από το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου  σε χωματόδρομο και στη συνέχεια ακολουθεί ανηφορικό, αλλά καλά σημαδεμένο μονοπάτι.

Στο τέλος της πεζοπορίας περίπου 45 λεπτών, συναντάμε το ιστορικό εκκλησάκι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού το οποίο ανήκει στην Τύλισο Ηρακλείου. Το εκκλησάκι έχει ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και αξίζει την στάση για την γνωριμία μαζί του και την απόλαυση της θέας που προσφέρει.

Κάποιοι τυχεροί ανέβηκαν μέχρι την «ιερή» κορυφή του όρους Στρούμπουλας και μας χάρισαν ένα όμορφο βίντεο στο youtube:

Στρούμπουλας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap