ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γουρουνόπουλο ψητό στα λεμονόφυλλα
Μια κλασική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας!
Yλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα)
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- λεμονόφυλλα φρέσκα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση: Πλένουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, μπήγουμε άφθονο αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνουμε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσει η πέτσα του. Πετάμε τα λεμονόφυλλα και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονοριγανάτες.
Πηγή: thetravelbook
-
XANIA3 ώρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Πάγωσαν οι 1.500 καλεσμένοι στο γάμο – Του έσωσαν τη ζωή την τελευταία στιγμή!
-
LIFESTYLE2 ημέρες πριν
«Μαμά.. ε μαμά.. μ ακούς;» – Ράγισε καρδιές η Μαρία Τζομπανάκη
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν
Μητσοτάκης: «Προκλητική και παράνομη η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας»