Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Αφρικανικό νέφος σκόνης τυλίγει την Κρήτη – Δείτε την εξέλιξη του φαινομένου

Δημοσιεύτηκε

στις

αφρικανική σκόνη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η εξέλιξη του φαινομένου αρχίζει να γίνεται αισθητή και έντονη από το μεσημέρι της Πέμπτης 16/5 στην Κρήτη ενώ εξελίσσεται την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα 20/5 με θερμοκρασία που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου

Η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσουν στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρατηρούνται υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας από την Τρίτη 14/5 από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα και προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας κυρίως από την Πέμπτη 16/5, με μεγάλη συγκέντρωση κοντά στο έδαφος, και θα εκδηλωθούν κατά τόπους λασποβροχές στα ηπειρωτικά.

Η εξέλιξη του φαινομένου αρχίζει να γίνεται αισθητή και έντονη από το μεσημέρι της Πέμπτης 16/5 στην Κρήτη ενώ εξελίσσεται την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα 20/5 με θερμοκρασία που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μ πάνω από τη μέση στάθμη θάλασσας, επίπεδο όπου μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών, και η συγκέντρωση της σκόνης χαμηλά στην ατμόσφαιρα όπως προβλέπονται από τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τη Δευτέρα 20/5.

Δείτε την εξέλιξη: 

 

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ