ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Ζεστή σαλάτα με κους-κους, λαχανικά και μυζήθρα
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα εύκολο και καλοκαιρινό πιάτο που το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!
Υλικά
Για τη σαλάτα
150 g κους κους
150 g Mυζηθρα νωπή Καλογεράκη
100 g γλυκοπατάτα
100 g σελινόριζα
1 πιπεριά κόκκινη
1 κολοκυθάκι
1 ρόδι
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
½ κουταλάκι κουρκουμά
Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ή μέντα
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
50 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κους κους σε 250 ml νερό μαζί με τον κουρκουμά.
Mόλις «πιει» το νερό και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
Στο μούλτι, αλέθουμε όλα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε την γλυκοπατάτα σε κύβους και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε σε κύβους το κολοκυθάκι, τη σελινόριζα, την πιπεριά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, 2-3 κουταλιές της σούπας από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε μεγάλη σαλατιέρα τα ενώνουμε με το κους κους, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και τη μυζήθρα θρυμματισμένη.
Γαρνίρουμε με ρόδι και φροντίζουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
Tips:
- Το κους-κους μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πλιγούρι
Πηγή: kalogeraki
-
XANIA18 ώρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
«Μαμά.. ε μαμά.. μ ακούς;» – Ράγισε καρδιές η Μαρία Τζομπανάκη
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Απίστευτο τροχαίο στο Ηράκλειο με τρία αυτοκίνητα – Το ένα «καβάλησε» το ανάχωμα!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν
Συγκλονίζει η επιστολή της μητέρας της Κυριακής στον δολοφόνο της: «Άμα δεν θυμάται, να ακούσει την κραυγή της που λέει “χάνομαι”»