Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η ελληνική ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ | ΤΡΕΪΛΕΡ

Δημοσιεύτηκε

στις

οσκαρ


Η ταινία «Μήλα» του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου, σενάριο του ίδιου και του Σταύρου Ράπτη, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης, επιλέχθηκε να διεκδικήσει μια θέση στις υποψηφιότητες για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Από ό,τι φαίνεται, δεν ήταν άδικη η προσπάθεια της Κέιτ Μπλάνσετ να προωθήσει την ταινία.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέφερε πως μετά από τηλεδιάσκεψη, η Επιτροπή για την επιλογή κινηματογραφικού έργου, που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Όσκαρ, κατέληξε στην ταινία «Μήλα». Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, όπως αναφέρθηκε, ήταν η καλή φωτογραφία, η οικουμενικότητα και η επικαιρότητα του θέματος.

Η υπόθεση

Να θυμίσουμε πως στην ταινία, μια αναπάντεχη επιδημία αμνησίας έχει κάνει την εμφάνισή της στον κόσμο, και ο Άρης (Άρης Σερβετάλης), ένας άντρας γύρω στα 40, ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει σχεδιαστεί για να καταφέρει ένας αμνησιακός να χτίσει μια καινούργια ζωή, σε αυτή τη συνθήκη. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένες, καθημερινές αποστολές, τις οποίες όταν ο Άρης ολοκληρώνει, πρέπει να βγάζει και μια polaroid φωτογραφία, ως απόδειξη. Στην προσπάθειά του να φτιάξει τη νέα του ζωή και καινούργιες αναμνήσεις, ο Άρης συναντά την Άννα (Σοφία Γεροβασίλη), που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Η ταινία έχει λάβει ήδη θετικές κριτικές στη Βενετία, ενώ ο κριτικός ταινιών του Variety έχει γράψει, μεταξύ άλλων, για αυτή: «Είναι μια απόδειξη για τη δύναμη αυτής της μοναχικής και απόμακρης κεντρικής αλληγορίας αυτής της τραγικοκωμωδίας που προσαρμόζεται τόσο καλά στους καιρούς μας, που έχουν πάει στραβά». Σε δηλώσεις του στο ίδιο μέσο, ο σκηνοθέτης της ταινίας, μίλησε για το πώς οι αναμνήσεις του ίδιου έχουν αρχίσει να αποδυναμώνονται, ξετυλίγοντας μάλλον την έμπνευσή του πίσω από την ταινία. «Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι παρουσιάζουν εμπειρίες. Δε ζουν πραγματικά», είπε.
“Είμαστε αναγκασμένοι όλο και περισσότερο να ζούμε όλο και λιγότερο. Ειδικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές φορές μας ενδιαφέρει περισσότερο να βγάλουμε μια φωτογραφία, από το να ζήσουμε κάτι – και να το ζήσουμε με πάθος, με όλη μας την ύπαρξη”.

Ο σκηνοθέτης, ανέφερε επίσης, πως από τη στιγμή που η τεχνολογία μπήκε στη ζωή μας, έχουμε χάσει πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών, και τις αναμνήσεις μας. «Πιστεύω ότι είμαστε ό,τι έχουμε ζήσει. Είμαστε οι αναμνήσεις μας. Χωρίς τις αναμνήσεις μας, χάνουμε την ύπαρξή μας με έναν τρόπο», ανέφερε και υποθέτουμε πως κάπως έτσι δημιουργήθηκε τουλάχιστον ο πρώτος σκελετός της ταινίας «Μήλα».

Δείτε το trailer της ταινίας:

 

Πηγή: provocateur

οσκαρ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap