Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Μεγάλο παζάρι για τα ενοίκια–Τι γίνεται με ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 To υποχρεωτικό κούρεμα 40% στα ενοίκια τελειώνει και ξεκινά τώρα το μεγάλο παζάρι για το ύψος των μισθωμάτων σε όλη την αγορά. Οι ιδιοκτήτες ξεκινούν διαπραγματεύσεις με τους ενοικιαστές επαγγελματικών ακινήτων, κύριας κατοικίας ή φοιτητικής στέγης οι οποίοι πλήττονται από την κρίση της πανδημίας προκειμένου να συμφωνήσουν στο ύψος του ενοικίου που θα καταβληθεί τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το «πράσινο» φως για την προαιρετική μείωση των ενοικίων έπειτα από συμφωνία ιδιοκτητών – ενοικιαστών άναψε διάταξη του υπουργείου Οικονομικών μετά τα πιεστικά αιτήματα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου για μείωση των ενοικίων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Οπως εκτιμούν οι ειδικοί της κτηματαγοράς, τα παζάρια για το ύψος των μισθωμάτων θα ανατρέψουν τον χάρτη των ενοικίων, τα οποία με την επέλαση του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να «ξεφουσκώνουν» σε πολλές περιοχές.

Με τη νέα ρύθμιση, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές θα πρέπει να καταλήξουν σε κούρεμα του μισθώματος τουλάχιστον 30%, από το οποίο οι ενοικιαστές θα έχουν άμεσο όφελος στην τσέπη τους, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κερδίσουν έκπτωση φόρου η οποία μπορεί να φθάνει έως το 40% των ενοικίων που θα χάσουν. Η έκπτωση αυτή θα συμψηφιστεί με τον φόρο εισοδήματος που πληρώνουν τώρα σε δόσεις ή τον ΕΝΦΙΑ αλλά όχι όμως με τις δόσεις ρυθμισμένων οφειλών.

Οσο πιο μικρή είναι η μείωση του ενοικίου στην οποία θα συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες με τους ενοικιαστές τους τόσο μεγαλύτερη είναι η έκπτωση φόρου που θα έχει ο εκμισθωτής για τη ζημιά που θα υποστεί. Αντιθέτως, όσοι ιδιοκτήτες συμφωνήσουν με τους ενοικιαστές τους σε μειώσεις ενοικίων πάνω από 40% για τους ίδιους μήνες, δικαιούνται έκπτωση φόρου η οποία θα είναι χαμηλότερη του 30% των εισοδηματικών απωλειών που θα υποστούν. Για παράδειγμα, εάν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στη μείωση του ενοικίου κατά 30% για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο τότε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα αποζημιωθεί από το κράτος για το 40% των ενοικίων που θα χάσει λόγω του κουρέματος μέσω επιστροφής φόρου. Εάν η συμφωνία προβλέπει μείωση του ενοικίου κατά 40%, τότε ο ιδιοκτήτης θα κερδίσει έκπτωση φόρου για το 30% των «χαμένων» ενοικίων. Με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται στη Βουλή:

  1. Θεσπίζεται η προαιρετική μείωση τουλάχιστον κατά 30% των ενοικίων της περιόδου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 στις ακόλουθες περιπτώσεις μισθώσεων:
  • Επαγγελματικές μισθώσεις σε επιχειρήσεις οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία.
  • Μισθώσεις κύριας κατοικίας εφόσον ο ενοικιαστής ή η σύζυγός του εργάζεται σε πληττόμενη επιχείρηση και έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας του, λόγω κορωνοϊού.
  • Μισθώσεις ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου – εξαρτώμενου μέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε πληττόμενη επιχείρηση και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω κορωνοϊού.
  • Μισθώσεις κατοικίας σε ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή. Η μείωση στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να ισχύσει από τον Οκτώβριο.

2. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα συνάψουν συμφωνίες μείωσης των ενοικίων τουλάχιστον κατά 30% θα κερδίσουν έκπτωση φόρου η οποία θα συμψηφιστεί με τις τρέχουσες ή και τις μελλοντικές φορολογικές οφειλές τους. Το ποσό της έκπτωσης αντιστοιχεί στο 12% των κανονικών ενοικίων, δηλαδή των ποσών των ενοικίων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί πριν από τις συμφωνίες μείωσης.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει η συμφωνία μείωσης του ενοικίου είναι η καταβολή του μειωμένου συμφωνηθέντος ποσού εγκαίρως κάθε μήνα από τον ενοικιαστή. Δηλαδή οι ενοικιαστές θα πρέπει να πληρώνουν το «κουρεμένο» ενοίκιο κάθε μήνα «στην ώρα του».

4. Τα ποσά κατά τα οποία μειώνονται τα ενοίκια δεν θεωρούνται φορολογητέα εισοδήματα και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος ούτε σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

5. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου για το προσωρινά μειωμένο ενοίκιο.

Πηγή: in

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap