Φτώχεια

Σοκαριστικά στοιχεία: 15.000 Κρητικοί κάτω από το όριο της φτώχειας

Shares

Περισσότεροι από 15.000 Κρητικοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Αναπληρωτής Γενικός Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τα άτομα που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, προκύπτει πως 15.000 Κρητικοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχοντας δηλαδή εισόδημα που δεν ξεπερνά ετησίως τα 4.500 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπάκης προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ καταγράφεται στο Νομό Ηρακλείου.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούμε δράσεις από το ΤΕΒΑ δίνοντας κάποια τρόφιμα. Τώρα ξεκινά υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων σε συνεργασία με τα ανώτατα ιδρύματα της Κρήτης, για να κάνουμε δράσεις για το πως θα διαχειριστούν οι άνθρωποι αυτοί τη συγκεκριμένη κατάσταση» είπε ο κ. Επιτροπάκης.

Πηγή: kriti360

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *