Αεροπορία

«Λίγο με ενδιαφέρει αντράκι μου αν λείψεις από την Αεροπορία…»

Shares

Σπαρακτικό είναι το γραπτό “αντίο” στον πιλότο της 115 Πτέρυγας Μάχης Εμμανουήλ Γαρεφαλάκη,  από έναν επιστήθιο φίλο του στο διαδίκτυο.

Το κείμενο με το οποίο αποχαιρετά το “δικό του Μανώλη” ο κ Λάμπρος Μαυραντωνάκης, προκαλεί αν μη τι άλλο ρίγη συγκίνησης.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Άφησα να πέσει ο αχός,να σβήσει και ο τελευταίος προβολέας,να πέσει η αυλαία και μετά από σφιχτή σιωπή τριων ημερών και μιας οικτρής νύχτας,να μιλήσω για σένα Μανώλη Γαρεφαλάκη!

Είχα την ατυχία,να ξέρω τι συνέβη,λίγα κιόλας λεπτά μετά από τη τραγική στιγμή!Κείνος ο καλός φίλος που με πληροφόρησε,μου άφησε μια μικρή ελπίδα,πως ίσως δεν ήσουν εσύ,κείνος ο νεκρός αεροπόρος από το χωριό μου!!Ω Θεέ μου,δυστυχώς..μια ώρα μετά,οι ελπίδες έσβησαν!

Μανωλιό μου…σε ξέρω από το πρώτο φούσκωμα της κοιλιάς της μάνας σου,της αγαπημένης μου!! Γεννήθηκες και μεγάλωσες στο σπίτι μας,ανδρώθηκες εκεί! Μαθητής του πατέρα μου,τον οποίο είχες πρότυπο,σα δάσκαλο μα πρωτίστως σα παλιό πιλότο και του το έλεγες συνεχώς!

Ήμουν μαζί του όταν του είπες με τόση χαρά,πως κατέκτησες το όνειρο σου,οταν πέτυχες στη Σχολή! Δε θα σταθώ στην ιδιότητα σου,αυτή την εξάντλησαν όλοι,οι περισσότεροι ήξεραν μόνον αυτήν!

 

Παρεμπιπτόντως..Σμηναγός ήταν ο Μανώλης..τουλαχιστον αυτό θα έπρεπε να το σεβαστείτε,μαθαίνοντας το!

Εγώ πενθώ το Μανώλη,το γιο της Μαρίας και του Νίκου,το πιτσιρίκι που μου θύμιζε τόσο έντονα εμένα,λόγω της άμετρης ζωηρότητας,του ασυμβίβαστου χαρακτήρα,του αυθόρμητου,του “μέσα σε όλα”,μα λοκαρισμένος όπως λέτε στη δουλεια,στο στόχο σου!!

Δε θα σταθώ στην άρτια εκπαίδευση σου ως χειριστής,αυτή είναι αυτονόητη σε αυτό που διάλεξες!Θα σταθώ όμως στην εκπαίδευση σου,από τους γονείς σου,που σε επλασαν μετριόφρων,”προσγειωμένο”,παρά το ότι έσκιζες τον ουρανό κάθε μέρα!

Δε σε θυμάμαι ποτέ,να περιαυτολογείς,να λες τι και πώς το κάνεις!! Δε θυμάμαι ποτέ στο προφίλ σου,φωτογραφίες αεροπλάνων και στολές,μόνο στιγμές με φίλους,προσωπικές!! Όπως σε θυμάμαι κουζουλοκόπελο,έτσι σε έβλεπα και ενήλικο!!

Γελαστό και εύχαρο με τους παιδικούς σου φίλους,που ποτέ,ποτέ δε ξέχασες,ούτε τους πέρασες σε δεύτερη μοίρα!

Αυτόν το Μανώλη αγαπούσα,αυτόν θρηνώ!!! Λίγο με ενδιαφέρει αντράκι μου αν λείψεις από την Αεροπορία!!Σήμερα πέταγε άλλος το αεροπλάνο σου!! Από τους δύσμοιρους γονείς σου που θα λείψεις με νοιάζει και ως ένα καλό Παιδί,που θα γινόταν ένας Άριστος!!

 

Με όλη τη καθαρότητα και τη θλίψη της ψυχής μου σου λέω πως…δε το έχω πει ξανά..το χωριό μας το φτώχυνες ανεπανόρθωτα,το θέρισες,όπως και τις ψυχές όσων σε γνώριζαν!

Με θόρυβο “έφυγες” Μανωλιό,εκατονταπλάσιο από κείνο του αεροπλάνου σου,όταν πέρασες χαμηλά τελευταία φορά πάνω από το χωριό μας,λίγες ώρες πριν σε προδώσει η άσφαλτος!!

Συγγνώμη αντράκι μου,δε μπόρεσα να έρθω να σε χαϊδέψω..από το δρόμο γύρισα με 39 πυρετό!! Νίκο..Μαρία..Ιωάννα..αγαπημένοι μου και από τις δυο οικογένειες των γονιών σου…Καλή αντάμωση εκεί..εκεί που είναι ο μόνος βέβαιος προορισμός! Πόσο φτωχές είστε λέξεις!

 

Διαβάστε σχετικά:

Δάκρυσε η Κρήτη: Συνάδελφοι του Μανώλη πέταξαν πάνω από το σπίτι του | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *