Σειραγάκης

Έχεις το θράσος και μιλάς; 

Shares

Χρειάζεται απίστευτο θράσος ή αστείρευτη ανοησία για να ξεστομίσεις λόγια, ειδικά μέσα από τον τηλεοπτικό φακό και να μην περιμένεις ότι θα εξαγριώσεις περισσότερο τον κόσμο. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Πάνω από όλα όμως φαίνεται πως χρειάζεται να είναι κάποιος, αυτό που η νεολαία λέει «παρτάκιας» και να μη σ’ ενδιαφέρει ο άλλος. Και εδώ ταιριάζει γάντι η περίπτωση Σειραγάκη

Διότι δεν είναι ότι άσκησε το δικαίωμά του να βγει στην τηλεόραση και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι όμως αυτό που είπε σε σύγκριση με αυτό που έκανε και με αυτό που θέλει να γίνει. 

Δηλαδή με λίγα λόγια επειδή από τα 401 χρόνια έκατσε μέσα 8 χρόνια, η ελληνική κοινωνία οφείλει να σεβαστεί το γεγονός ότι «πλήρωσε» και να τον δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες; Αυτό ζητάει; 

«Προσπαθώ σε ένα τοπίο έρημο να βρω τα πατήματά μου. Αυτό που νομίζω δε θα άντεχε κανένας άνθρωπος είναι το να δικάζεται εις το διηνεκές» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Προφανώς μετανιωμένος, αλλά τι σημασία έχει; Οι πράξεις μας, μας συνοδεύουν πάντα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Όσο και αν θέλουμε να πιστέψουμε σε κάτι άλλο, η κοινωνία το έχει αποδείξει. 

Όσα κάναμε, επίσης, θα συντροφεύουν κάποιους για μία ζωή. Αυτές οι ψυχές μήπως θα μπορέσουν να βρουν τα πατήματά τους; Μήπως αντέχουν να κοιτάζουν τον κόσμο στα μάτια; Μήπως αναρωτήθηκε γι’ αυτό; 

Δυστυχώς τα χρόνια που έμεινε φυλακή αν και λίγα, ήταν αρκετά για να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων. Σε παραλαμβάνουν τώρα στα social media και δε σε αφήνουν σε ησυχία. 

Είναι κάποιες πράξεις που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να συγχωρήσει και θα έλεγε πως κάποιοι αντιδρούν υπερβολικά. 

Είναι όμως και κάποιες άλλες πράξεις, που δε μπορείς να τις διανοηθείς πόσο μάλλον να  γυρίσεις την πλάτη και να κοιτάξεις τη δουλειά σου. 

Αυτές οι πράξεις του συγκεκριμένου «κυρίου» είναι από αυτές που δε συγχωρείς, δε μπορείς να διανοηθείς, όσα χρόνια και αν περάσουν. 

Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα, ώστε να μην εξαγριώνει τον κόσμο. 

Να μπορέσουν και οι πληγές που ο ίδιος άνοιξε να επουλωθούν και οι ζωές που στιγμάτισε να ξεχάσουν. Να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *