Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Shares

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα σε τμήμα του Ρεθύμνου, μετά το κρούσμα σε έτερη φοιτήτρια που επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια φοιτήτρια στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ρεθύμνου, η οποία παρακολούθησε για τελευταία φορά μάθημα στις 12 Οκτωβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου αρρώστησε και παρέμεινε μακριά από το πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πηγές από την Διοίκηση του Ιδρύματος, έκανε τεστ σε ιδιωτικό κέντρο το οποίο βγήκε θετικό και γνωστοποίησε ακολούθως σήμερα το αποτέλεσμα στο Πανεπιστήμιο.

Πλέον ιχνηλατούνται τυχόν επαφές της όμως θετικό είναι ότι απομακρύνθηκε εγκαίρως από τα μαθήματα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο.

Θετική φοιτήτρια στο Ηράκλειο

Θετική στον κορωνοϊό είναι και μια φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών που βρίσκεται στο Ηράκλειο, η οποία παρακολούθησε εργαστήρια της σχολής την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην συνέχεια και καθώς πέρασε το Σαββατοκύριακο κατά το οποίο δεν πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, κάλεσε η ίδια το Πανεπιστήμιο την Δευτέρα και ενημέρωσε πως βρέθηκε θετική στον ιό.

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με πηγές από την Διοίκηση του Ιδρύματος, αναφέρθηκε πως το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα σύμφωνα και με τις υποδείξεις της επιτροπής Covid που έχει συσταθεί στο Πανεπιστήμιο για την διαχείριση τυχόν περιστατικών κορωνοϊού.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, στο μάθημα έγινε χρήση των μασκών και τηρούνταν οι αποστάσεις όμως σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές θερμομετρώνται και το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε επικοινωνία για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως οι χώροι των εργαστηρίων απολυμαίνονται μετά από το πέρας των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την Πρυτανεία, έχουν εκπαιδευτεί 60 υπεύθυνοι (30 + 30 αναπληρωματικοί) διαχείρισης κρουσμάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έτσι ώστε να τηρούνται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα.

Τέλος, ξεκαθαρίστηκε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως τα μέτρα ακολουθούνται πιστά.

Πηγή: neakriti
Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *