Ρέθυμνο – Μια βραδιά αφιερωμένη στο Σύλλογο «Αγάπη» | ΦΩΤΟ

Shares

Πλημμύρισε» με αγάπη ο Δημοτικός κήπος Ρεθύμνου το βράδυ της Δευτέρας, αφού η Ρεθυμνιώτικη κοινωνία δήλωσε για μια ακόμη το «παρών» για τον συνάνθρωπο, ένα «παρών» στην αγάπη και την αλληλεγγύη που αναμφίβολα αποτελεί το ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

Ο λόγος για τη διοργάνωση, με τη μέριμνα του Ιδρύματος «Νίκος Δασκαλαντωνάκης» και του Oμίλου Grecotel αλλά και όλου του έμψυχου δυναμικού των ξενοδοχείων του Ομίλου στην Κρήτη, που αποτελεί την πιο ξεχωριστή ετήσια εκδήλωση τα τελευταία 25 χρόνια. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλοι ήταν πιστοί στο καθιερωμένο «ραντεβού», ανήμερα του εορτασμού των Αγάπης, Πίστης, Σοφίας και Ελπίδας σε μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό και γεμίζει τις καρδιές όλων με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον!

Το βράδυ της Δευτέρας φορείς του Νομού αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνου στην εκδήλωση της Grecotel αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στον Σύλλογο «Αγάπη», ένας σύλλογο που εδώ και τρεις δεκαετίες προσφέρει ένα μοναδικό έργο σε παιδιά με υστέρηση.

Ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους της Αγάπης, πραγματοποιούνταν στους χώρους του δημοτικού κήπου από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων του Όμιλου Βρακοφόρων Κρήτης που φέτος συμπληρώνει τα 45 χρόνια λειτουργίας και τους καλλιτέχνες Ψαραντώνη, Νίκη Ξυλούρη, Νεκτάριο Κοντογιάννη και Γιάννη Παπατζανή.

Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση «Αγάπη».

25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓΑΠΗ»

Ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel κος Δημήτρης Καλαΐτζιδάκης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς φέτος η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών διαρκούς προσφοράς της Grecotel στον Σύλλογο «Αγάπη». Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερη για έναν ακόμη λόγο αφού πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του νεοσύστατου ιδρύματος «Νίκος Δασκαλαντωνάκης». Όπως επεσήμανε ο κος Καλαΐτζιδάκης: «Συμπληρώνουμε φέτος 25 χρόνια αγάπης και αλληλεγγύης.

Αυτό το χρωστάμε σε όλο το Ρέθυμνο, στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Συλλόγου «Αγάπη» που με την παρουσία τους τιμούν όχι μόνο αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά που έχει γίνει θεσμός για το Ρέθυμνο, αλλά μας δίνουν δύναμη και κουράγιο κάθε χρόνο να την κάνουμε και καλύτερη. Κάθε χρόνο χάρη σε όλους εσάς και τους Ρεθυμνιώτες η προσέλευση είναι και μεγαλύτερη».

Στον χαιρετισμό του στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Καλαΐτζιδάκης τόνισε πως η Grecotel παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για κοινωνικό έργο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, η παρουσία του κόσμου είναι συγκινητική.

Μάλιστα, ο κος Καλαΐτζιδάκης ανέγνωσε και γνωστές μαντινάδες του δικηγόρου και μαντιναδολόγου Κωστή Ι. Γ. Καλλέργη- ΚΙΓΚ, για τον Σύλλογο «Αγάπη» και συγκεκριμένα: «Επιτρέψετε μου να σας υπενθυμίσω τις μαντινάδες του δικηγόρου και μεγάλου μαντιναδολόγου, Κωστή Ι.Γ. Καλλέργη, γνωστού και ως ΚΙΓΚ, για το Σύλλογο ΑΓΑΠΗ».

Σ’ αυτήν την όμορφη φωλιά, τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΑΠΗΣ»
θα ’ναι τα λόγια σου φτωχά, ό,τι κι αν βρεις, για να ’πεις!

Το χέρι πάντα στοργικά, σ’ αδύναμους απλώνει!
Λιχνίζει και τα βάσανα, που η ζωή στελιώνει!

Σκορπά αυτοπεποίθηση, χαρίζει πίστη, γέλιο,
και σε ψυχούλες όμορφες, είναι γερό θεμέλιο!

ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΣΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΑΓΑΠΗΣ

Γιά τά εικοσπεντάχρονα αγάπης, μίας σχέσης
πού παραμένει ενεργής! Όχι μέ υποσχέσεις….
Δίνουμε πάλι τό παρόν, δυναμικά μεγάλο.
Καί στά πενήντα ελπίζουμε, νά δώσουμε καί άλλο!!
Κάθε χρονιά καί μιά Γιορτή, όλο ευαισθησίες,
γιά συνανθρώπους, πού η ζωή, τούς έταξε θυσίες!
Μιά ηθική ανταμοιβή γιά τήν προσπάθειάς τους!
Γιά τούς δασκάλους, τούς γονείς μά καί γιά τά παιδιά τους!
Ο κόσμος στέκει αρωγός άλλα καί καμαρώνει.
Κι ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ GRECOTEL μέ τόν Δασκαλαντώνη.
Όλοι μαζί μιά αγκαλιά νά πάρουμε δυνάμεις.
Καθένας μας καί κάθε μιά!! Αξίζει νά συνδράμεις».

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ «ΑΓΑΠΗΣ» ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ

Μια ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στον χαιρετισμό του στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος ανακοινώνοντας πως ο χώρος που έχει διαμορφωθεί για τη φιλοξενία του Συλλόγου «Αγάπη» στο κτήριο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Νεότητας στον λόφο του Τιμίου Σταυρού είναι έτοιμος και εντός των επόμενων δύο μηνών αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τα παιδιά του.

«Σε δύο μήνες από σήμερα θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε, πρώτη από όλες τις δράσεις, στο νέο κτήριο που φτιάξαμε στον Τίμιο Σταυρό την «Αγάπη». Ήδη, ελάχιστα απομένουν, το κτήριο είναι έτοιμο. Απόψε με τη συμβολή της Grecotel και τη δική σας είμαι βέβαιος ότι θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος από τον σύγχρονο εξοπλισμό του. Τα παιδιά θα μπορούν, στο νέο χώρο εμβαδού 450 τμ, να αναπτύξουν περισσότερες δραστηριότητες.

υτοί οι χώροι θα μας δώσουν δυνατότητα να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών σε 50 ανακουφίζοντας τις οικογένειες και προσφέροντας στα ίδια τα παιδιά» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο ίδιος εξήρε τη συνδρομή της Grecotel και του προέδρου της Νίκου Δασκαλαντωνάκη αλλά και των Ρεθυμνιωτών που κάθε χρόνο προσφέρουν με την πολύτιμη συνδρομή τους στο έργο του Συλλόγου «Αγάπη». «Με πολύ συγκίνηση στρέφω τη σκέψη μου στην Grecotel και στον φίλο κο Νίκο Δασκαλαντωνάκη και την οικογένειά του που στηρίζει αυτό το έργο διαχρονικά και έχει εντάξει στις δραστηριότητες της εταιρείας και αυτό το γεγονός κάθε χρόνο. Στην «Αγάπη» το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, οι εθελοντές όλοι εσείς γινόμαστε ένα.

Το έχω βιώσει αμέτρητες φορές και στην Grecotel . Οι πάντες εκεί γίνονται ένα. Απόψε βλέπουμε η Grecotel και η «Αγάπη» να γίνονται ένα. Στο Ρέθυμνο ξέρουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να γινόμαστε ένα για τον τόπο, τους ανθρώπους και τα παιδιά. Αυτό είναι τελικά η μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στον αριστοκράτη Ρεθυμνιώτικο κόσμο» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓΑΠΗ»

Από την πλευρά της η Γραμματέας του Συλλόγου Αγάπη Ελένη Μοσχονά, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη νέα λειτουργία του Συλλόγου «Αγάπη» ως Κέντρο Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση. «Ο Σύλλογος «Αγάπη» από τον Μάρτιο του 2017 λειτουργεί ως δικαούχος της πράξης κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση με τον διακριτικό τίτλο «Αγάπη» στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτη 2014-2020, με άξονα προτεραιότητας 5 προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο» επεσήμανε η ίδια.

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο στη διάρκεια της εκδήλωσης το ΔΣ του Συλλόγου «Αγάπη» επέλεξε να ευχαριστήσει για την πολυετή και διαρκή στήριξη που προσφέρει ο Όμιλος της Grecotel και ο πρόεδρος του ομίλου κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Το ευχαριστήριο, το οποίο παρέδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στον Γενικό Διευθυντή της Grecotel κο Βασίλη Μηναδάκη, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΑΠΗ», οι εκπαιδευόμενοι στη Δομή του Συλλόγου «Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση «Αγάπη», οι γονείς και οι κηδεμόνες τους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και το Προσωπικό των ξενοδοχείων της CRECOTEL στην Κρήτη, για την επί 25 χρόνια εθελοντική προσφορά τους στην άψογη και επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση της ετήσιας ψυχαγωγικής εκδήλωσης του Συλλόγου μας, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου».

Από την πλευρά του ο κος Μηναδάκης εκ μέρους της Grecotel και του κου Νίκου Δασκαλαντωνάκη ευχαρίστησε το Σύλλογο «Αγάπη», ενώ εξέφρασε τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή του που για μια ακόμη φορά που η εκδήλωση έγινε πραγματικότητα με θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες του Ρεθύμνου. Ταυτόχρονα πρόσθεσε: «Τα τελευταία 25 χρόνια σαν Grecotel βάζαμε ταπεινά και σεμνά ένα πετραδάκι γι’ αυτό το σημαντικό σύλλογο».

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΚΚΕΒΗ-ΦΩΤΙΟΥ

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση της επίσημης προσκεκλημένης του Συλλόγου «Αγάπη» κας Δήμητρας Κοκκέβη- Φωτίου, της μοναδικής παγκοσμίως κωφής Αρχαιολόγου που ξεναγεί στην Ελληνική, Διεθνή και Αμερικανική νοηματική γλώσσα, η οποία έχει συνδράμει με το έργο και την προσφορά της τα μέγιστα για τα κωφά παιδιά. Μάλιστα, το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Το Μάτι Ακούει», το οποίο σχεδίασε το 1998, έχει μυήσει εκατοντάδες κωφά παιδιά στις ιστορίες που κρύβονται πίσω απ’ τα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Την τιμητική πλακέτα στην κα Κοκκέβη απένειμε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά της στους κωφούς.

Στον χαιρετισμό της στη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Κοκκέβη ιδιαίτερα συγκινημένη ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι ανάμεσά σας σε μια τέτοια εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης από το σύλλογο με τίτλο «Αγάπη».

Η προσφορά σας είναι πολύ σημαντική διότι όταν υπάρχει η φλόγα της αγάπης και παραμένει ζωντανή ό,τι κακό και να πλησιάσει το κατακαίει. Μαζί με την αγάπη, η πίστη και η θέληση κάνει τον άνθρωπο να κοιτάει ψηλά και να προσπαθεί να μοιάσει στον Δημιουργό του. Τα άτομα με αναπηρία είμαστε ζωντανό παράδειγμα αυτής της ευλογίας, γιατί με τη δύναμη της θέλησης μπορούμε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς της «Ύλης» και να αλλάξουμε τη ζωή και τον κόσμο των γύρω μας προς το καλύτερο. Όχι μόνο ως φιλανθρωπία αλλά πολύ περισσότερο ως το παράδειγμα της δύναμης της ψυχής και του αγώνα που καλείται να δώσει ο κάθε άνθρωπος για να δώσει νόημα στη σύντομη ζωή του. Είμαι σίγουρη ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για όλους».

Ένα συμβολικό δώρο στην κα Κοκκέβη προσέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωφών Ρεθύμνης κος Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Οι τυχεροί λαχνοί της κλήρωσης!

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά από την οποία αναδείχθηκαν οι τυχεροί που κερδίζουν πλούσια δώρα. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σύλλογος «Αγάπη» οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής: 472, 1214, 1190, 598, 1193, 1519, 1198, 149 και 206.
Οι τυχεροί κάτοχοι μπορούν να παραλάβουν τα δώρα τους από τα γραφεία του Συλλόγου, στη διεύθυνση Παπανικολάου 23, Καλλιθέα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2831023324

Πηγή: goodnet.gr

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *